Fridge
Φρέσκο Περιεχόμενο Καθημερινά


Sci-zophrenia

19/10/2012

Αυτόχειρες Επιστήμονες: Όταν η αυτοκτονία φοράει λευκή ποδιά…

Περισσότερα άρθρα από τον-ην »
Γράφτηκε από: Zyklon B
Tags: , , , , , |
Αυτοκτονίες επιστημόνων - Αυτόχειρες επιστήμονες

Α

υτοκτονία — ένα θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση, που μπόλικοι φιλόσοφοι το έχουν πραγματευτεί και που κάθε θρησκεία εκφέρει την άποψή της για τούτο. Εγείρει “ηθικά διλήμματα“, προκαλεί στερεότυπες αντιδράσεις από “θεσμούς” και πληθυσμιακές ομάδες όπου θα περίμενες αυτές τις “στερεότυπες” τοποθετήσεις και δυσκολεύει αρκετούς όταν πρόκειται για “δικαιολογημένη” πράξη στα πλαίσια μιας ανίατης ασθένειας, όπου αναφέρονται σε αυτή ως “ευθανασία“.

Ανάλογα το πολιτισμικό υπόβαθρο του καθενός και τους λόγους που οδηγούν σε αυτή, μπορεί να θεωρηθεί πράξη ανδρείας, πράξη εξιλέωσης, πράξη μάρτυρα ή πολύ απλά… πράξη δειλίας. Όσοι ψάχνουν την άποψη του Ζαϊκλονιού επί αυτής της πράξης, ας κοπιάσουν: για εμένα η αυτοκτονία είναι αποδεκτή πράξη υπό συγκεκριμένες συνθήκες, κυρίως υπό το πλαίσιο της ευθανασίας σε περίπτωση ανίατων ασθενειών ή της αυτοδιαχείρισης του ατόμου, σε περίπτωση που είναι βάσιμο να θεωρεί πως η περαιτέρω παραμονή του ανάμεσά μας θα δυσκολέψει πολύ τα πράγματα για την πάρτη του ή τους γύρω του — ναι, υπάρχουν και χειρότερα πράγματα από τον θάνατο. Για παράδειγμα μια ζωή χωρίς αξιοπρέπεια ή ένας αργός, εκφυλιστικός θάνατος, όπου το άτομο θέλει να τελειώνει αλλά δεν μπορεί (και κανείς δεν τον βοηθάει, διότι τότε πολλοί θα μιλήσουν για “φόνο“). Εξαίσιο και ιδεατό θα ήταν να συμπληρώνει τα παραπάνω το “σώας τα φρένας” κατά την λήψη της απόφασης και την όσο το δυνατόν αποφυγή  ζημιάς σε τρίτους: απέφυγε τις φρικαλεότητες ή το να φύγεις σε περιόδους όπου θα σημαδέψεις ανεπιστρεπτί κοντινά σου άτομα. Φύγε με χιούμορ, άρχοντας, και έχοντας δίπλα σου άτομα που έχουν κατανοήσει όσο το δυνατόν πληρέστερα την απόφασή σου (συνάρτηση εμπειριών/νοητικής κατάστασης και ηλικίας…).

Ναι, δεν φτάνει πως σου λένε μια ζωή (πάλι τρίτοι “σου λένε“, “σε αναγκάζουν” — αχ αυτοί οι τρίτοι!) πως να την ζήσεις , τώρα το Ζαϊκλόνι σου λέει και πως να πεθάνεις. Υπέροχα!

Κάπου εδώ κουραζόμαστε από τις γενικολογίες και τα ιδεατά, και τις αφήνουμε στην άκρη. Το θέμα της αυτοκτονίας σου το είχα ψιθυρίσει και παλαιότερα υπό το πρίσμα των αποτυχημένων τρόπων να αυτοκτονήσεις, δηλαδή τους συνήθεις τρόπους “κατεβάζω ότι φάρμακο βρω στο σπίτι μου και ότι δηλητήριο βρω στον λουτροκαμπινέ μου“, αλλά αυτή την φορά θα το δούμε λίγο διαφορετικά. Θα σου αφηγηθώ ιστοριούλες για αγρίους, για επιστήμονες που επέλεξαν να αυτοκτονήσουν — πράγμα που θα έχει κάμποση πλάκα αν αναλογιστείς τα στερεότυπα που πιθανότατα έχεις για τους επιστήμονες. Θα το κάνουμε με την μορφή εύπεπτης λιστούλας, έτσι για να ξεκουραστείς λίγο από όοοολα τα “σημαντικά” που σου λένε κάθε μέρα οι ειδήσεις και οι φίλοι σου με τα status updates τους.

Μπορείς να μαντέψεις πως αυτοκτόνησε ο καθένας τους; Για πάμε να δούμε πως το κάνουν τα επιστημόνια!

Alan Turing

Alan Turing: Μάλαμα παιδί, θα τον λάτρευαν οι σημερινοί μαυρομπλουζάδες

Alan Turing: Μάλαμα παιδί, θα τον λάτρευαν οι σημερινοί μαυρομπλουζάδες

Μαθηματικός, κρυπταναλυτής, μάστορας της επιστήμης της λογικής και των υπολογιστών. Αν δεν ξέρεις τι ακριβώς έχει προσφέρει ο κύριος Alan, τρέχα γρήγορα στην Wikipedia να μάθεις καθώς θα τραβάω γερές τζούρες πεντοθάλης για να χαλαρώσω και να βγάλω από το κεφάλι μου το σατανά που μου λέει να σε κακοποιήσω και μετά να σε μοιράσω στα παιδάκια της Αφρικής σε μορφή chicken nuggets. Αν δεν έχεις καν ακουστά τον Turing, μπορείς να αυτοκτονήσεις τώρα — η μεγαλύτερη δυνατή προσφορά σου στην ανθρωπότητα είναι η δωρεά οργάνων οπότε επίσπευσε το.

Ο Alan Turing είναι πιθανότατα ένα από τα άτομα που αν δεν υπήρχαν αυτή την στιγμή δεν θα χαριεντιζόσουν στα φατσομπούκια ούτε θα επαναστατούσες από τον καναπέ σου στο μπλόγκ σου. Με πολύ λίγα λόγια θεωρείται ο πατέρας της επιστήμης των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης ( “AI, artificial Intelligence“, ψάξε και “Turing’s Test” — έννοιες που κάνουν πολλά γκικιά, αλλά και λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας να χύνουν Νιαγάρες). Εκτός των παραπάνω , ο Turing πήρε μέρος και στο “σπάσιμο” του κώδικα του φημισμένου μηχανήματος κρυπτογραφίας Enigma των Γερμανών φίλων μας…

Πως αυτοκτόνησε;

Ο Turing μπορεί να ήταν “και γαμώ τα μυαλά“, μπορεί να ήταν “παιδί από τα λίγα” αλλά  είχε ένα θανάσιμο ελλάτωμα: ήταν ελαφρώς gay – μια αλληλόμορφη επιλογή, που εκείνο τον καιρό μπορούσε να σε στείλει φυλακή. Ελαφρώς στημένα , βγήκε στην φόρα μια περίπτυξη του Turing με έναν 19χρόνο και κλήθηκε να επιλέξει μεταξύ της φυλάκισης και του “χημικού ευνουχισμού“. Ο Τuring διάλεξε το δεύτερο, που περιελάμβανε θεραπεία με οιστρογόνα, όπως το DES για μείωση της libido — με κάμποσες παρενέργειες όπως γυναικομαστία, αφαίρεση άδειας για “top secret” κρατικές φάσεις και γενική αποδοκιμασία. Δ

υο χρόνια αργότερα βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, δηλητηριασμένος από κυάνιο ενώ δίπλα του βρέθηκε ένα μισοφαγωμένο μήλο — εικάζεται πως ο Turing έβαλε το κυάνιο στο μήλο, αν και ποτέ δεν τέσταραν τοξικολογικά το φρούτο να δουν αν αυτό ευσταθούσε. Η όλη φάση θολώνει με αναφορές πως ίσως ο θάνατός του ήταν ατύχημα, άπαξ και ο Turing ασχολιόταν επίσης με επιμετάλλωση αντικειμένων με χρυσό, μια διαδικασία που χρησιμοποιεί κυανυούχες ενώσεις.

Πόνος: 5/10

Οι μαρτυρίες εδώ διίστανται, με μερικούς να αναφέρουν πως η δηλητηρίαση από κυάνιο φέρνει τρομερούς πόνους στην κοιλιά και άλλους να λένε πως δεν είναι ιδιαίτερα επίπονη — ναι, μιλάμε για επιζώντες, οι νεκροί συνήθως είναι λιγομίλητοι. Εδώ εμπλέκεται και η ταχύτητα δράσης του δηλητηρίου, που ίσως να μην σε αφήσει να νιώσεις πολύ πόνο αν το κάνεις “σωστά“.

Ταχύτητα: 6/10

Γρηγορούτσικος θάνατος, εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες όπως οξύτητα στομάχου, αν αυτό είναι γεμάτο ή όχι κ.τ.λ.. Όσο διαβάζεις Sci-zophrenia μαθαίνεις, οπότε συνέχισε την ανάγνωση και παρακάτω.

Στυλ: 7/10

Ωραίο το κυάνιο, ακόμα πιο φαντεζί που ο τύπος την είδε Χιονάτη και αυτοκτόνησε καταλλήλως — το μήλο δίπλα του δεν ήταν τυχαίο. Έφυγε σαν κοιμωμένη πριγκιπέσα  περιμένοντας το πριγκιπόπουλο να την φιλήσει για να ξυπνήσει. Προσοχή, η ανάσα της μύριζε επικίνδυνα πικραμύγδαλο.

 

Wallace Carothers (1896-1937)

Wallace Carothers: Τέντωσέ το, Ουάλας, τέντωσέ το κιάλλο! Και η συγκίνηση στα ύψη!

Wallace Carothers: Τέντωσέ το, Ουάλας, τέντωσέ το κιάλλο! Και η συγκίνηση στα ύψη!

Ο Ουάλας Καράδερς (ουάουα!) υπήρξε Αμερικάνος χημικός, καθώς και το αρχηγόπουλο πίσω από το team οργανικής χημείας της φημισμένης εταιρείας Dupont. To κύριο “φετίχ” του εκεί ήταν η χημική σύνθεση πολυαμιδίων, πράγμα που δεν σου λέει πολλά, όπως, πιθανότατα, και το όνομά του. Αυτό όμως που κυοφόρησε ο Wallace και έφερε στον κόσμο, είναι κάτι που σίγουρα έχεις χρησιμοποιήσει σε κάποια φάση στην ζωή σου!

Το πολυαμίδιο του Καράδερς αγκάλιασε τόσες γάμπες και μπούτια γυναικών όσα δεν θα αγκάλιαζες αν τριγυρνούσες έξω με δαχτυλίδι διαμαντικού 20 καρατίων, βοήθησε την κλασική κιθάρα σου να παίξει τις γλυκές μούζικές της στην παρέα σου, προσγείωσε αλεξιπτωτιστές με ασφάλεια στον προορισμό τους, τύλιξε κρέατα για να έρθουν σπίτι σου χωρίς να στάζει το χαρτί δύσοσμα ζουμιά στο πόρτ μπαγκάζ σου, έδεσε την σκηνή σου στα πασαλάκια σε εκείνο το παραποτάμιο πάρτι και (πιθανότατα το πιο σημαντικό από όλα) τραγουδήθηκε από την Βίσση, όπου θέλησε να την βεβαιώσεις πως η αγάπη που ζείτε δεν είναι φτιαγμένη από αυτό. Ναι, μιλάμε για το Nylon, ένα πλαστικό που εκτόπισε αρκετές ακριβές φυσικές ίνες, όπως το μετάξι, από την παραγωγή ρούχων.

Πως αυτοκτόνησε;

O Wallace φλέρταρε συχνά πυκνά με την κατάθλιψη στην ζωή του — δεν ήταν ακριβώς η ψυχή του πάρτι. Την κατάθλιψή του σίγουρα δεν την βοήθησε το ποτό και η σχέση που είχε με την Sylvia Moore, η οποία ήταν παντρεμένη (κάτι που δεν ενέκριναν ακριβώς οι γονείς του). Ο Wallace επίσης δεν ήταν άγνωστος με τις ψυχιατρικές κλινικές, ούτε με τους ψυχιάτρους.  Το τελευταίο χτύπημα για αυτόν υπήρξε ο θάνατος της αδερφής του από πνευμονία και έτσι το πήρε απόφαση και πήρε το φαρμάκι και ας μην ήταν εύμορφη ξανθιά σαν κουκλάκι. Ο  Καράδερς το κυάνιο το  έκανε ωραία λεμονάδα, το σήκωσε και το ήπιε με τόση νοστιμάδα!

Πόνος:

Βλέπε Turing πιο πάνω

Ταχύτητα:  6-7/10

O θάνατος από κυάνιο είναι γρήγορος — για δηλητήριο! Εδώ παίζει πολύ σε τι μορφή θα το λάβεις και σε τι ποσότητα: άλλο να το λάβεις σε άλας και άλλο να το λάβεις σε αέρια μορφή όπου με ικανές δόσεις μπορεί να σε ρίξει κάτω σε δευτερόλεπτα (ρώτα συγγενείς σου που περάσαν από Άουσβιτς πλευρά — αν και πιθανότατα θα είναι λιγομίλητοι). Ο Καράδερς ήξερε τι έκανε όταν ανακάτεψε το κυάνιο με χυμό λεμονιού, αφού τα οξέα επιτείνουν την δράση των κυανυούχων αλάτων  — για αρχή αντιδρούν μαζί τους και τα κάνουν να παράγουν αέριο υδροκυάνιο.

Στύλ: 8/10

Έχει γενικά μια αίγλη το κυάνιο, από Τρίτο Pαϊχ μεριά και ως δηλητήριο των κατασκόπων. Θα του έδινα ένα πεντάρι αλλά… πως μπορείς να αρνηθείς 3 ολόκληρους πόντους παραπάνω, σε κάποιον που ζωντάνεψε την “Βασιλική τον Έρωτα“; Ο Καράδερς διατίθεται επίσης σε κατεψυγμένη μορφή, όπου με ένα γρήγορο ξεπάγωμα μπορεί να κάνει το ίδιο κόλπο σε γλέντια γάμου κατά το άκουσμα του σχετικού τραγουδιού, προς μεγάλη χαρά συγγενών και καλεσμένων.

 

George Eastman (1854-1932)

Ο κύριος Eastman: Correct σαν τον μπαμπά σου!

Ο κύριος Eastman: Correct σαν τον μπαμπά σου!

Ο κύριος Eastman μπορεί να μην είναι επιστήμονας με την σκληρή έννοια του όρου “υπόθεση-πείραμα-χάσου μέσα σε ακαταλαβίστικα αποτελέσματα και όγκο δεδομένων μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι πρέπει να ξαναρχίσεις από την αρχή“, αλλά υπήρξε εφευρέτης και εμπορικό πνεύμα — και τους Κύρους Γρανάζηδες τους αγαπάει το Zαϊκλόνι.

Έχεις χρησιμοποιήσει το όνομα της εταιρείας τους πάμπολλες φορές: όταν σε κάποιο μπαράκι στην Μπανγκόκ άνοιξες την πόρτα της τουαλέτας και είδες τον κολλητό σου να συγκρίνει το μέγεθος του πέους του με αυτό της γκόμενας που πριν λίγο ψάρεψε, όταν έπιασες τον αναρχικό σου φιλαράκο να μπερδεύεται και να χαιρετάει φασιστικά σε πορεία και όταν η κοκέτα γειτόνισσα Σούλα βγήκε έξω με τις φόρμες στο χουριό σ’ κι’ ακόμα μιλάν τα βλαχαδερά για τούτο — αρκεί φυσικά σε όλα αυτά τα σκηνικά να είχες εύκαιρη μια φωτογραφική μηχανή. Ήταν όλα τους στιγμές Kodak!

Υπέροχα ίδρυσε την Kodak, που βρίσκεται όμως η ιδιοφυΐα του; Στο ότι επινόησε το ρολό φιλμ, το “σταντέ” τύπο φιλμ για πολλά σπίτια, πριν την έλευση όλων αυτών των SD cards που αποθηκεύουν τα γκικαμπίτια φωτογραφιών σαν να ‘τανε φιστίκια.  Δεν εντυπωσιάστηκες; Μου χαλάστηκες που ήταν αυτό που θα έλεγαν οι σύντροφοί σου “καπιτάλας“; Έστω μαγκιά του που είχε τις ιδέες και το εμπορικό πνεύμα, ήταν όμως και μεγάλος φιλάνθρωπος, έριξε αρκετό ρευστό για να ανοίξουν αρκετές σχολές — οπότε ελπίζω αυτό να αποζημιώνει στα επαναστατικά ματάκια σου την επιτυχία του.

Πως αυτοκτόνησε;

Ο Eastman ήταν λίγο μαμάκιας και έφαγε φρίκη όταν αυτή πέθανε — πιθανότατα από αυτήν κληρονόμησε και το πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη που είχε και τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε με κάμποσο πόνο.

Η μέθοδος αυτοκτονίας του ήταν απλή μα αποτελεσματική: μια σφαίρα στην καρδιά , τον έστειλε στον αγύριστο. Άφησε ωραίο σημειωματάκι πίσω, τίποτα το δακρύβρεχτο αλλά πιθανότατα αρκετά το ειλικρινές, που έλεγε: “Στους φίλους μου: το έργο μου ολοκληρώθηκε. Γιατί να περιμένω;

Πόνος: 9/10

Δεν το έχω βιώσει, αλλά φαντάζομαι πως έστω και στιγμιαία μια σφαίρα στην καρδιά πρέπει να πονάει κάμποσο — πιθανότατα ένας οξύς, γρήγορος πόνος… Αν μπορεί, ας το επιβεβαιώσει κάποιος που το δοκίμασε.

Ταχύτητα: 9/10

Όσο και να πόνεσε μια σφαίρα στην καρδιά (το όργανο που πομπάρει χαρωπά το αίμα στο σώμα σου), πρέπει αυτός εδώ να είναι αρκετά γρήγορος τρόπος θανάτου. Σε λιγότερο από λεπτό κάνεις παρέα στο πάτωμα χωρίς τις αισθήσεις σου, πιθανότατα και χωρίς το vis vitalis σου.

Στύλ: 7/10

Ω, η δραματικότητα μιας σφαίρας στην καρδιά! Αφήνεις επίσης και όμορφη εικόνα σε όποιον βρει το πτώμα σου να κολυμπάει σε μια λίμνη από αίμα (ε, καρδιά είναι αυτή, έχει κάμποσο από τούτο) και δίπλα το πιστόλι. Kodak moment, ασυζητιτί!

 

Hans Berger (1873-1941)

Ηans Berger: Ναζί κανείς ή να μην ζεί;

Ηans Berger: Ναζί κανείς ή να μην ζεί;

Χάνς, Χάν’ς μανάριμ’ που δεν τον γνωρίζεις. Μιλάμε για τον πατέρα του εγκεφαλογραφήματος ή πιο σωστά του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (ΗΕΓ). Καταλαβαίνεις ότι κάποιος έχει προσφέρει ουσιαστικά στην ιστορία του ανθρώπινου γένους, όταν η εφεύρεση ή η ιδέα του αποτελεί πλέον όρο ο οποίος είναι αναγνωρίσιμος (αν και… ουκ ολίγες φορές άγνωστος στο βάθος του) στον “μέσο άνθρωπο“. Αυτό δηλαδή που λένε οι ξένοι household name — δήλωση που σηκώνει πολλές εξαιρέσεις, δεδομένου του πόσο σκουπιδαριό λιμνάζει παγκόσμια τον ανθρώπινο νου (ας μην βιαστούμε όμως να αφορίσουμε, τα δικά μου σκουπιδάκια ίσως είναι ο δικός σου θησαυρός, ίσως να αποτελούν “αντικειμενικά” ανθρώπινη κληρονομιά). Το ΗΕΓ χρησιμοποιείται πλέον ως στοιχειώδης εκτίμηση εγκεφαλικής λειτουργίας και μπορεί να διαγνώσει αρκετές παθολογικές καταστάσεις όπως η επιληψία.

Ο Berger συγκεκριμένα, μελέτησε τα εγκεφαλικά κύματα άλφα (γνωστά και ως κύματα Berger) — αν και αναφέρεται πως στην αρχή της καριέρας του με το που δήλωσε πως μπορεί να καταγράψει εγκεφαλική δραστηριότητα πάνω από το κρανίο με ηλεκτρόδια, η επιστημονική κοινότητα δεν υποδέχθηκε την ανακάλυψή του μετά Βαΐων και κλάδων. Εδώ δεν βοήθησε το ότι ο Berger δεν πολυγνώριζε από ηλεκτρικά κυκλώματα και μηχανική, ούτε από την φυσική και τεχνική βάση της μεθόδου του.

Δύο είναι οι όμορφες μπουκίτσες που θα σε πικάρουν όσον αφορά τον Hans: το πρώτο είναι πως ενδιαφέρθηκε για την λειτουργία του εγκεφάλου και της εγκεφαλικής ηλεκτρικής δραστηριότητας μετά από μια εμπειρία “τηλεπάθειας” που είχε με την αδερφή του και το δεύτερο ήταν πως υπάρχουν μαρτυρίες πως ίσως ήταν ελαφρώς…ναζί. Συγκεκριμένα, μέλος των SS.

Εδώ, μπορείς να ξεχωρίσεις τον άνθρωπο από το έργο ή “αντίστροφα τυφλός” (σε σχέση με τους “κανονικά τυφλούς” generic φασίστες) θα χαρακτηρίσεις το Ζαϊκλόνι χρυσαύγουλο, αν όχι από το προσωνύμιό του, από το χειροκρότημα όσον αφορά το επίτευγμα του Hans στον τομέα των νευροεπιστημών; Για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος σου και αν οι φακοί των ματιών σου έχουν θολώσει από επικαιρότητες και την βιαστική κριτική επί των πραγμάτων.

Πως αυτοκτόνησε;

Τα πράγματα είναι λίγο θολά — όπως ορισμένες πηγές αναφέρουν πως ο τυπάκος ήταν φασιστάκι, άλλες πηγές αναφέρουν πως η άνοδος του ναζισμού του προκάλεσε τρομερή ενόχληση και δεν ήθελε ουδεμία σχέση με την ρότα που επέλεξε η χώρα του. Τα γουϊκιπίδια αναφέρουν πως προτού αυτοκτονήσει παρουσίασε κάποια βαριά δερματική μόλυνση (βγάλε άκρη…).

Πως αυτοκτόνησε; Όχι, κάνεις λάθος (για πολλοστή φορά, πιθανότατα) δεν το έκανε με υδροκυάνιο σαν καλό ναζιάρικο αγόρι! Κρεμάστηκε στη νότια πτέρυγα της κλινικής που δούλευε, έναν όμορφο Ιούνη.

Πόνος: 5-9/10

Εξαρτάται από την μέθοδο του κρεμάσματος: αν θα καταφέρεις να προκαλέσεις κάταγμα στον “λαιμό” σου (στην σπονδυλική σου στήλη ουσιαστικά) ή αν θα πεθάνεις προβλεπόμενα από πνιγμό — εξαρτάται από το μήκος του σχοινιού και φυσικά το ύψος από το οποίο θα πέσεις. Γενικά, ο πνιγμός/ασφυξία θεωρείται αρκετά βασανιστικός τρόπος θανάτου. Αν δεν είναι επίπονος, τουλάχιστον είναι η επιτομή της δυσφορίας.

Ταχύτητα: 3-8/10

Πάλι εξαρτάται από τα παραπάνω — από σχετικά γρήγορος έως βασανιστικά αργός!

Στύλ: 5/10

Ε, “θάνατος από απαγχονισμό“, suicide classic! Αφήνεις φρικαλέο πτώμα με το σώμα τσιτωμένο, ενώ το κεφάλι σου κρέμεται μπλεδιασμένο σε “γωνία“, δεξιά ή αριστερά του σώματός σου — σε βρίσκουν πιθανότατα σε μια λίμνη από ούρα, ίσως με τα βρακιά σου χεσμένα. Γαμάτη εικόνα, υπέροχη για να στοιχειώσει φίλους και συγγενείς, αλλά χάνει πολλούς πόντους λόγω έλλειψης πρωτοτυπίας.

 

George R. Price (1922-1975)

George Price: Μου αρέσει η φατσούλα, μου αρέσει το πουκαμισάκι, προσέφερε κάμποσα στους ανθρώπους - ήταν και αλτρουϊστής! Συχνάζει στο μπαρ το Ναυάγιο

George Price: Μου αρέσει η φατσούλα, μου αρέσει το πουκαμισάκι, προσέφερε κάμποσα στους ανθρώπους – ήταν και αλτρουϊστής! Συχνάζει στο μπαρ το Ναυάγιο

Γλυκός φατσουλίνος ο Γιωργάκης: αρκετά σοφιστικέ, με παλαβό γούστο στα πουκαμισάκια και εκτός όλων αυτών και γενετιστής πληθυσμών! Ξεκίνησε ως χημικός και αργότερα το γύρισε όμορφα προς το σαϊενσοτζουρναλίκι (αυτοί που γράφουν για τις επιστήμες και σου χαρίζουν τίτλους εκτρώματα του στυλ “Οξυτοκίνη, η ορμόνη της αγάπης“).

Αυτά που μας προσέφερε είναι πιο γνωστά στους μυημένους στη μαύρη τέχνη της γενετικής πληθυσμών: την εξίσωση Price (price equation), την οριστικοποιημένη μορφή του βασικού θεωρήματος του Fisher περί φυσικής επιλογής και την θεωρία της εξελικτικώς σταθερής στρατηγικής (Evolutionary Stable Strategy) την οποία θα τη συναντήσεις και στη γνωστή (την γνωρίζεις;) θεωρία  παιγνίων — προσφορές των οποίων η αναγνώριση άργησε να έρθει 20 χρόνια. Δεν θα τον ένοιαζε όμως και πολύ αν ζούσε ακόμα διότι… ήταν αλτρουιστής από τους λίγους.

Ο αλτρουισμός του άγγιζε αδιανόητα για πολλούς επίπεδα: βοηθούσε τους αλκοολικούς και τους άστεγους, πολλές φορές παρέχοντάς τους το σπίτι του για να μείνουν — πράγμα που οδήγησε σε απώλεια πολλών υπαρχόντων του, αλλά και της ίδιας του της κατοικίας (κάτι ξέρουν οι φλογεροί αναρχικοί αγωνιστές που δεν κάνουν το σπίτι τους squat!).

Πως αυτοκτόνησε;

Όντας άστεγος, έπεσε σε κατάθλιψη και αποφάσισε να αυτοκτονήσει διότι “δεν μπορούσε πλέον να προσφέρει σε όσους είχαν ανάγκη“. Δώρισε όλα του τα υπάρχοντα σε ξυπόλυτους και γερομπαμπαλήδες και μετά… με ένα ψαλιδάκι για τα νύχια έκοψε την καρωτίδα αρτηρία του!

Πόνος: 8/10

Γενικά το να κόβεσαι, δεν είναι και ότι πιο ανώδυνο έχει υπάρξει — πόσο μάλλον στην ευαίσθητη περιοχή του λαιμού. Άλλοι ουρλιάζουν που κόπηκαν στο ξύρισμα ή που τους μπήκε αγκίδα στο δάχτυλο.

Ταχύτητα: 8/10

Θέλουμε να πιστεύουμε πως αν πετύχεις καλά την καρωτίδα σου τα κακαρώνεις σχετικά γρήγορα από αιμορραγία (πιθανότατα, μάξιμουμ, μέσα στο πεντάλεπτο), ελπίζοντας να έχεις χάσει τις αισθήσεις σου μέσα στο λεπτό. Το να την κόψεις καλά όμως, θα πάρει λίγο χρόνο, δεν νομίζεις;

Στυλ:9/10

Μεγαλύτερο σκορ πετυχαίνεις μόνο αν καταφέρεις να προκαλέσεις πρόπτωση ορθού στον εαυτό σου, να δέσεις το τμήμα που μόλις βγήκε στον ανεμιστήρα και να πατήσεις το κουμπί της ταχύτερης ρύθμισης!

Ο τύπος έκοψε την καρωτίδα του με ψαλιδάκι για τα νύχια, έχεις δει πως είναι τούτα και συνειδητοποιείς πως κάτι τέτοιο θέλει αποφασιστικότητα, αρχίδια ή ηλιθιότητα κομάντο; Το εννιάρι το έχει στην τσέπη!

 

Τ

ελικά όλοι οι ωραίοι φεύγουν γρήγορα ή επιλέγουν να φύγουν από μόνοι τους. Ρε μπας και συνειδητοποιούν την θέση τους στον κόσμο πολύ καλύτερα από άτομα με το 1/10 του μυαλού τους ή το 1/100 των επιτευγμάτων τους; Λέμε τώρα, μια υπόθεση κάνουμε μπρε σουλτάνια μου!

Αν γουστάρεις παιχνίδια, άφησε στα σχόλια το όνομα κάποιου επιστήμονα που αυτοκτόνησε με κάποια ενδιαφέρουσα ή φρικαλέα μέθοδο και, που ξέρεις, ίσως βρεθείς να κοντράρεσαι στις παράξενες και άχρηστες γνώσεις με άλλους, εξίσου ηλίθιους με εσένα, αναγνώστες μου.

Ως την επόμενη Παρασκευή, κάνε κράτει τις αυτοκτονικές σου διαθέσεις, σε σχέση με τα παραπάνω τυπάκια ο “βίος και πολιτεία” σου είναι πορδή αφημένη κόντρα σε άνεμο των 12 μποφόρ.

Πριν αυτοκτονήσεις, φρόντισε να αφήσεις κάτι πίσω σου, άξιο για να σε αναφέρει καμιά παλαβιάρα σε κάποιο μελλοντικό άρθρο μιας κάποιας ιστοσελίδας.Σχετικά με τον Συγγραφέα

Zyklon B
MSDS: Εξαιρετικά τοξικό, λίαν εύφλεκτο.Το Zyklon B όταν δεν είναι πολύ απασχολημένο προσπαθώντας να τσατίσει τους αναγνώστες της στήλης που γράφει, ασχολείται με θετικές επιστήμες, οι οποίες αποτελούν "επάγγελμα" και χόμπυ συνάμα. Τα κύρια ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν τις βιολογικές επιστήμες, φυτολογία / εθνοβοτανολογία, γενετική,νευροεπιστήμες και συσσώρευση μαγικών τίτλων με τρία γράμματα πριν απο το όνομα του που κάνουν τους ασήμαντους να νιώθουν λίγο πιο σημαντικοί. Εικάζεται πως εκτός απο ένα απο τα ιδρυτικά μέλη της Pateras Productions και πλείστων project της είναι και μέλος του είδους Homo Sapiens με ότι περιλαμβάνει τούτο. Συνίσταται χρήση γαντιών, μάσκας και λοιπών μέσων προστασίας κατα την ανάγνωσή του.
 
 
 

 
Pubmed Friday 2

Pubmed Friday 2: Αυτοκτονίες, μαστούρα και επιστημονικές δημοσιεύσεις!

Το Ζαϊκλόνι επιστρέφει για ακόμη ένα Pubmed Friday, αυτή τη φορά μεταφέροντας και σχολιάζοντας ενδιαφέρουσες αυτοκτονίες που βρήκε εκεί.
από Zyklon B
3

 
 
Φυσιολογικό, νορμάλ, κανονικό

Και τι είναι, στην τελική, το φυσιολογικό;

Το Ζαϊκλόνι σήμερα πραγματεύεται την φυσιολογικότητα: τι, τελικά, είναι το φυσιολογικό, το νορμάλ; Υπάρχει καν αυτή η έννοια ή πρόκειται περί κοινωνικής κατασκευής;
 
 
Λυκάνθρωποι Βαμπίρ

Τέρατα των θρύλων και… ιατρικές διαγνώσεις.

Το Ζαϊκλόνι προσπαθεί να βρει επιστημονικές αλήθειες πίσω από φιγούρες των παραμυθιών και των θρύλων. Για έλα να δεις κατά πόσο τα καταφέρνει ή όχι...
από Zyklon B
5

 
 
Πικάντικο Pubmed

Pubmed Friday: όταν η επιστήμη, το σεξ και η ηλιθιότητα συνδυάζονται

Το Ζαϊκλόνι το ρίχνει λίγο έξω, ή μάλλον... μέσα, ψάχνοντας στο Pubmed για διασκεδαστικές και βρώμικες σεξουαλικές ιστορίες, δημοσιευμένες στις εργασίες του.
από Zyklon B
5

 
 
Άγαλμα του Turing στο Bletchley Park. Αυτά τα μετά θάνατον "καλοπιάσματα" μου προκαλούν μίνι εμετούς, αλλά τουλάχιστον το εν λόγω άγαλμα έχει εικαστικό ενδιαφέρον.

Θετικά Αυτοκτονικοί μέρος 2ο: Alan Turing

Το Ανό μας μιλάει για μια εξαιρετική περίπτωση επιστήμονα: τον μαθηματικό, κρυπτογράφο και πρωτοπόρο των Υπολογιστών Alan Turing, που αυτοκτόνησε λόγω... ομοφυλοφιλίας.
 
 
Σε μεγαλύτερη ηλικία, με μεγαλύτερη γενειάδα, ζορισμένο ύφος και πιο ατιμέλητο look.

Θετικά αυτοκτονικοί μέρος 1ο: Ludwig Boltzmann

Το Ανό μπαίνει στα χωράφια των θετικών επιστημόνων και σε μια σειρά από άρθρα, παρουσιάζει την ζωή, τις θεωρίες και το έργω τριών εξ αυτών. Σήμερα, στο πρώτο μέρος, διαβάζουμε για τον Ludwig Boltzmann.
 
 
Οφθαλμαπάτες

Οφθαλμαπάτες: μην πιστεύεις τα μάτια σου, μάτια μου!

Το Ζαϊκλόνι, στο τελευταίο του άρθρο γι' αυτό το καλοκαίρι, το ρίχνει στις οφθαλμαπάτες και τα παιχνίδια με τα μάτια σου. Θέλεις eye candy; Κόπιασε!
 
 
Crime Scene Investigation: Η σήμανση, το σαλόνι σου και τα χημικά τους!

Crime Scene Investigation: η σήμανση, το σαλόνι σου και τα χημικά τους!

Είναι αίμα ή σπέρμα ο λεκές; Ζάχαρη ή κόκα; Τι ακριβώς χρησιμοποιούν οι αστυνόμοι όταν ξεψαχνίζουν μια σκηνή εγκλήματος; Για πέρνα, να σ' ενημερώσει το Ζαϊκλόνι!
 
 
Κόκκινα φασόλια - περιέχουν λεκτίνες!

Τοξικά φρούτα και λαχανικά: το δηλητήριο στην κουζίνα σου!

Το Ζαϊκλόνι σήμερα μιλάει για φρούτα και λαχανικά που κρύβουν μέσα τους δηλητήρια. Τελικά είναι η... φύση και τα φυσικά προϊόντα τόσο αθώα όσο νόμιζες;
από Zyklon B
6

 
 
Research Chemicals : Νέα Ναρκωτικά ή Νέα Εργαλεία;

Research Chemicals: “νέα ναρκωτικά” ή “νέα εργαλεία” ;

Κι άλλα καινούργια ναρκωτικά; Τι θα γίνει με τα παιδιά μας, με όλα αυτά που καταπίνουμε και καταπίνουν; Μην μασάς, το Ζαϊκλόνι θα σου εξηγήσει γι' ακόμη μια φορά τι παίζει.
από Zyklon B
9

 
 
Εμβόλια και κίνδυνοι!

Εμβόλια και εμβολιασμοί: βλάπτουν ή ωφελούν;

Πόσο σίγουρη είσαι τελικά πως τα εμβόλια είναι χρήσιμα, άχρηστα, επικίνδυνα, ακίνδυνα, ακόμη και θανατηφόρα; Καθόλου. Γι' αυτό ενημερώσου πριν μιλήσεις ή διαλέξεις.
 
 
Διαφορετικές ανθρώπινες φυλές και ράτσες

Ράτσες και φυλές: μια άρια για τους Άριους!

Είτε πιστεύεις πως οι Έλληνες είναι ανώτερη ράτσα, είτε πως δεν είναι, το σημερινό άρθρο του Ζαϊκλονιού θα σε κάνει να καταλάβεις πως... κακώς πιστεύεις.
 

 
Μπουκάλια κεταμίνης

Κεταμίνη: κελάηδημα στα διαχωριστικά αναισθητικά!

Και πάνω που έλεγες πως το χειρότερο πράγμα που θα διάβαζες για άλογα είναι τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ, το Ζαϊκλόνι σου θυμίζει την κεταμίνη. Κετα... τι;
 
 
Καρκίνος και καρκινικά κύτταρα

Καρκίνος! Τι είναι και γιατί είναι τόσο δύσκολη η θεραπεία του;

Το Ζαϊκλόνι μιλάει για τον καρκίνο: τι είναι, γιατί είναι, γιατί δεν αντιμετωπίζεται εύκολα και πώς προσπαθούμε να τον καταπολεμήσουμε.
 
 
Λακτοφιλία, Γαλακτοφιλία, Carita romana

Λακτοφιλία: Κατέβασε γάλα για να θηλάσεις ενήλικους!

Το Ζαικλόνι φωνάζοντας "Γαργάλα τα, γαργάλα τα" έρχεται να μοιράσει γνώσεις και tips, αλλά και να "λύσει τα χέρια" των απανταχού Λακτόφιλων -- και όχι, το θέμα του δεν είναι η ομώνυμη σοκολάτα!
 
 
Τεχνολογία του Μέλλοντος και Εξωγήινοι

Μελλοντική τεχνολογία και… εξωγήινοι: οι απαντήσεις που περίμενες!

Το Ζαϊκλόνι ερευνά δύο πιεστικές ερωτήσεις που μένουν αναπάντητες δεκαετίες τώρα: τι θα γίνει αν έρθουν εξωγήινοι και τι αν οι μηχανές γίνουν πιο έξυπνες από τους ανθρώπους.
 
 
Katoey style: 100% Transegendered, διαφυλικά άτομα στην φιλική Ασία!

Transgendered: μάθε για το φύλο σου και άλλαξέ το!

Το Ζαϊκλόνι είναι στις καύλες του και τα βάζει τόσο με τις ακραιότητες της LGBT κοινότητας, όσο και με τους καθυστερημένους φύλακες της ηθικής: τελικά τι είναι το φύλο;
 
 
Να τα τα μοδάτα "άλατα μπάνιου". Όχι , δεν είναι πραγματικά άλατα μπάνιου...

Ψυχοενεργά “Άλατα Μπάνιου”: κυκλοφορούν ανάμεσά μας σαν ζόμπι!

Το Ζαϊκλόνι μελετάει την περίπτωση των... αλάτων μπάνιου, χημικών σκευασμάτων που σκοπό έχουν να μιμηθούν γνωστές ουσίες της πιάτσας όπως το MDMA/ecstacy.
 
 
Σαπίλα, θάνατος , αποσύνθεση - Το πτώμα σε χαιρετά

Η “ανατομία” μιας αποσύνθεσης: το πτώμα στο σαλόνι σε χαιρετά!

Το Ζαϊκλόνι βγάζει έξω το φτυάρι του και το ιατροδικαστικό του kit και... εξηγεί τα στάδια της σήψης του ανθρώπινου σώματος. Προσοχή: μόνο για γενναίους.
 
 
Violets are red and methylene's blue, your eyes turn cyan and your urine too!

Geeky Φάρσες: η επιστήμη στα χέρια των πλακατζήδων!

Το Ζαϊκλόνι μας βγήκε φαρσέρ. Αφότου τελειώσαμε το φαγητό (πράσινη ομελέτα) παρατηρήσαμε πως τα ούρα μας ήταν μπλε... Τι να μας έκανε πάλι άραγε;
 
 
Το γνωστό logo του Red Bull, ίσως το πιο γνωστό Energy Drink

H ανατομία ενός Energy Drink: η χημεία πίσω απο την τσίτα!

Το Ζαϊκλόνι κάνει μια χημική ανατομία -- μας εξηγεί τι υπάρχει μέσα στα ενεργειακά ποτά που κυκλοφορούν: Red Bull, Monster Energy και... δεν συμμαζεύεται.
 
 
Συνθετικη βιολογία και XNA : Ξέχνα την γενετική μηχανική!

Συνθετική Βιολογία: ΧΝΑ, το νέο DNA!

Ήρθε το τελειωτικό χτύπημα! Επιστήμονες δημιούργησαν νέο DNA, και το λένε XNA. Ετοιμαστείτε για ζόμπι στους δρόμους. Ή ίσως όχι; Για τσέκαρε λίγο τι λέει το Ζαϊκλόνι!
από Zyklon B
4

 
 
Head Trip : Συνθετικά κανναβινοειδή, "Χημικό Χασίς", "Συνθετικο Χόρτο". Διάλεξε και πάρε

Head Trip: “Κάνναβη” στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς σου!

Τι παίζει με όλο αυτό το νόμιμο... χόρτο που τριγυρνάει στην αγορά και πωλείται ακόμη και στα ψιλικατζίδικα; Ηρέμησε την μαμά σου και άκου το Ζαϊκλόνι που στα λέει σταράτα.
 
 
Neuralyzer απο την ταινία Men in Black : διαγράφει μνήμες

Διαγράφοντας τις μνήμες σου: τα “μαγικά” παυσίλυπα χάπια

Η μνήμη μας δεν είναι κάτι στατικό, λέει το Ζαϊκλόνι. Όχι μόνο αλλάζει κάθε φορά που την ανακαλούμε, αλλά ίσως ίσως μπορούμε να την μεταβάλλουμε και με φάρμακα.
 
 
Ο Ανδρέας Ζουρδός αυτοπροσώπως!

Ανδρέας Ζουρδός: ο δημιουργός του Metavolismos.com ανακρίνεται στη υπόγα του Ζαϊκλονιού!

Το Ζαϊκλόνι δένει στην καρέκλα του τον διατροφολόγο Ανδρέα Ζουρδό και τον πλακώνει στις ερωτήσεις, σε μια συνέντευξη με μεγάλο ενδιαφέρον για τους fans της επιστήμης.
 

 
 


49 ΣΧΟΛΙΑ


 1. Ποιά Ελλάδα ?

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακολουθει ψυχικο παραλυρημα !
  Αν και διαβασα τα περισσοτερα απο τα σχολια , με συμφερει να κανω πως δεν διαβασα τιποτα μιας και θα ειμαι εντος εκτος και επι τα αυτα…. και να μπω στο ψητο. Πριν 4 χρονια ακριβως γνωρισα πως ειναι να διαλυεται ο γάμος σου και να μην ξερεις γιατι.Εν παση περιπτώση το ονομασαμε “διασταση” και κρατησε 3 χρονια.Τα τρια μας παιδια με βλεπανε συχνα και συνεχως μου λεγανε οτι ειναι καλιτερα μαζι μου και αλλες τετοιες μπουρδες που σε συγκινουν. Ηθελα τοσο μα τοσο τοσο πολυ να δωσω μια απο τη γεφυρα και να πιω τον τελευταιο μου καφε στο δρομο της καθοδου που μου ειχε γινει εμμονη. Πιστευω στην σωστη μορφη των σχέσεων και ειμαι τοσο απολυτος σε αυτο που οι “νεες ταξεις” των ανθρωπων σιγουρα θα με λεγαν ρατσιστη (δηλαδη οτιδηποτε περα απο ανδρας αγαπαει και γουσταρει γυναικα) . Για μενα το ρητο παει θρησκεια – οικογενεια – πατριδα και ειμαι απολυτος στο οτι για να υπαρχει οικογενεια χρειαζεται μια μαμα(25 ποντους) , ενας μπαμπας (25 ποντους) και τα παιδακια(25 ποντους) και προαιρετικα παππους και γιαγια (25 ποντους) συνολο 100 ποντους για την απολυτη ισσοροπημενη οικογενεια οπου τα παιδια μπορουν να μαθαινουν γρηγορα να αναπτυσονται σωστοτερα και ιδανικοτερα.Δυστηχως ομως εχει γινει τις μοδας οι γυναικες του σημερα (4 στις 5) να παντρευονται καποιον που συνηθως εχει τον τροπο του οικομικα , να κανουν 1 – 2 παιδια και μετα να φευγουν παίρνωντας μαζι τους περα απο το τεραστιο κομματι της ψυχης του , και το πορτοφολι του για αρκετα χρονια με το νομο. Σε καποιες περιπτωσεις οπως η δικια μου δεχονται και ψυχολογικους εκβιασμους του στυλ βρηκα δουλεια στην Γερμανια και θα μετακομισουμε εκει μαλλον.Οποτε bye bye kids.Τελως παντων ξεφυγα και συγνωμη για την πολυλογια μου.Γυρισα κοντα τους για τα παιδια και καθε μερα το μετανιωνω αλλα και δικαιωνομαι απο τα παιδια.Υποφερω τοσο πολυ που δεν αντεχω αλλο. Ειπα η αυτοκτονια ειναι για τους δειλους για να μην το κανω αλλα μια φορα ετυχε και μεθυσα και με μαζεψε η αστυνομια απο την γεφυρα με γερανο του δημου. Θα πηδαγα το ξερω πλεον. Ηθελε θαρρος και ειχα περισσιο.Τωρα βιώνω τις συνεπειες.Δεν μετραει ο λογος μου πλεον. Εχασα την δουλεια μου. Μολις προσπαθησω να εκφρασω αποψη σαν πατερας των παιδιων ή καποια συμβουλη νιωθω την περιφρονηση , σαν να κοιταζονται και να λενε μιλησε κανεις ? Δεν υπαρχω πλεον εγω μονο το δακρυ μου. Οποτε γιατι να μεινω ? Ποτε δεν βρηκα τιποτε ετοιμο . Ποτε δεν παρακαλεσα … δεν ζητησα. Η δουλεια μου εχει αμεση σχεση με υψη που πλεον κανενας δεν με εμπιστευεται. Μου λενε ζητα βοηθεια απο ειδικο. Μα δεν εχω δει ποτε μου κανεναν να θεραπευεται απο την ρετσινια του κοσμου που λεει για καποιον δεν στεκει στα καλα του … και ας μην ειναι ετσι.
  Τελευταια μου διεξοδος ειναι να φυγω . Αρχικα απο την χωρα και βλεπουμε …
  Θα ηθελα ομως να μαθω κατι αλλα δεν εχω αλλο τροπο να αντλησω αυτη την πληροφορια. Γινεται καποιος να ταξιδεψει για τον αλλο κοσμο χωρις να το μαθει κανεις και ποτέ και ιδιαιτερα τα παιδια του ??

  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 0 Thumb down 1


 2. atheist & naive

  Τα σέβη μου. Το λοιπόν…
  ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο
  α) το άρθρο ενδιαφέρον κι ενημερωτικό (για τα μεσάνυχτα και την αφέλειά μου)

  β) ζορίστηκα αλλά διάβασα ΟΛΑ τα σχόλια που προηγήθηκαν του δικού μου, προκειμένου να πω ότι οι περισσότεροι από τους αναγνώστες που σχολίασαν, κατά την προσωπική μου άποψη πάντα, είναι ή κάτω των 18-19 χρονών ή “μακάριοι οι πτωχοί”…

  Κατά πως καταλαβαίνω, μάλλον ουδείς εξ αυτών έχει στο ιστορικό του μια απόπειρα αυτοκτονίας. Εγώ έχω. Μιάμιση για να ακριβολογώ.
  Την πρώτη στα μέσα του λυκείου (δεν έχουν σημασία οι λόγοι – οικογενειακο-φιλοσοφικοί ήταν πάντως), όταν έπειτα από ένα βράδυ ξαγρίπνιας για να το σκεφτώ, να το ζυγίσω και να το αποφασίσω (σε νηφαλιότητα να τονίσω = όχι αλκοόλ, όχι ουσίες κλπ), αποφάσισα και κατάπια το περιεχόμενο του θερμομέτρου του οικιακού μας φαρμακείου.
  Είχα σπάσει το θερμόμετρο πριν ώρες, έπαιζα με τον υδράργυρο παρατηρώντας τον και στο τέλος το έβαλα στη ζελατίνα του πακέτου των τσιγάρων μου, κλείστηκα στο μπάνιο, κοιτάχτηκα στον καθρέφτη, επιβεβαίωσα την απόφασή μου και γκλουπ! το κατάπια.
  (Στο σημείο αυτό ελπίζω να μη βρεθεί κανείς να ρωτήσει αν είχα το ποθούμενο αποτέλεσμα).
  Το διάλεξα γιατί τότε, στο βαθύ παρελθόν που εγώ πήγαινα λύκειο, ήταν ένας από τους αστικούς μύθους της μόδας: υδράργυρος = τοξικό = θυμαράκια. Υπήρχε βέβαια και η φήμη ότι αν το έβαζες στ’ αφτί, αυτό τρύπαγε το τύμπανο, πήγαινε στον εγκέφαλο και ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Το σκέφτηκα κι αυτό αλλά δε ρίσκαρα να ζήσω μεν, κουφάλογο δε…

  γ) Η δυνατότερη στιγμή της εμπειρίας μου, έχω να πω σε όσους γράφουν το μακρύ τους και το κοντό τους, είναι το δευτερόλεπτο της κατάπωσης και τα αμέσως 2-3-4 που ακολούθησαν διότι, ανακάλυψα ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται, απλώς θα πω μόνο δεν συγκρίνεται με τίποτε από ότι έζησα ως τότε, αλλά και ως τώρα. Μη διαβάζω λοιπόν μαλακίες του στυλ “μα είναι αδύναμοι όσοι καταφεύγουν στην αυτοκτονία” και λοιπές πίπες. Δεν το συνεχίζω, όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

  δ) Η…μισή, ήταν καμιά 10αριά χρόνια αργότερα. Δεν θα κουράσω με τις λεπτομέρειες τις οργανωτικότητάς μου προκειμένου να μη ρεζιλευτώ ξανά με νέα αποτυχία (αν και θ’ άξιζε τον κόπο, ίσως, από λογοτεχνικής και μόνο πλευράς μιλώντας). Το ενδιαφέρον που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας είναι το εξής:

  Εχοντας θέσει μη διαπραγματεύσιμες προϋποθέσεις (όπως: ήθελα να είναι ανέμακτο, άνευ πόνων, σύντομο & αποτελεσματικό), αλλά μην γνωρίζοντας πού να απευθυνθώ βρίσκοντας παράλληλα και εχεμύθεια (βασικό προαπαιτούμενο!), κατέληξα σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με το εγκληματολογικό της αστυνομίας, στα κεντρικά της Αθήνας.
  Τους σέρβιρα ένα ωραιότατο παραμύθι που φάνηκε πως το χάψανε και μου έδωκαν τις εξής πληροφορίες:
  1) Ισχυρίστηκαν ότι οι ιατροδικαστές τους είχαν καταγράψει σωρεία θανάτων που προέρχονταν (δυστυχώς πολλές φορές εκ λάθους, όπως μου είπαν) από την ταυτόχρονη χρήση αλκοόλ σε συνδυασμό με υπνωτικά χάπια. Άρα, μου το πρότειναν ανεπιφύλακτα ως λύση που τηρούσε τις προϋποθέσεις μου.

  2) Ισχυρίστηκαν ότι όσοι κατέφευγαν σε “αμφιβόλου αποτελέσματος” αυτοκτονίες, ήταν άνθρωποι που στην πραγματικότητα ΔΕΝ ήθελαν να ποθάνουν, αλλά με τον τρόπο αυτό έσκουζαν στο περιβάλλον τους για βοήθεια στα όποια προβλήματά τους.

  3) Με πληροφόρησαν, τέλος, ότι ένα καλό ποσοστό πραγματικά αποφασισμένων προς “μετανάστευση” είναι όσοι πηδούν από μεγάλα ύψη στο κενό.

  Ως επίλογο του κεφαλαίου, αναφέρω ότι επειδή στο δικό μας σπιτικό το πιο εξτρίμ φάρμακο που μπήκε ποτέ ήταν το Λοναρίντ, αναγκάστηκα προκειμένου να προμηθευτώ τα υπνωτικά να πάρω σβάρνα επί μήνες σπίτια φίλων και γνωστών και σε κάθε περίσταση (επισκέψεις, πάρτια, φαγοπότια κλπ) να κλέβω από τα οικειακά τους φαρμακεία τα ζητούμενα. Σε λιγότερο από 4μηνο κατείχα πλέον φυαλίδιο με θριμματισμένα περί τα 130-140 ό,τι-βάλει-ο-νους-σας.
  Ο λόγος που υπολογίζω αυτή τη φορά ως “μισή” είναι προφανών ότι οργάνωσα τα πάντα (από τη διαθήκη μου ως τις λεπτομέριες του εγχειρήματός μου, αλλά στο τέλος δεν πραγματοποίησα την απόπειρα).

  ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο
  Αδελφή κολλητού μου, 50άρα, όμορφη, σύζυγο και μητέρα 2 εφήβων, κάτοικος Κηφισιάς με μηδενικά οικονομικής φύσεως προβλήματα, αποφάσισε πέρσι τον Αύγουστο να αυτοκτονήσει.
  Την ημέρα εκείνη, ήπιε το Βόσπορο από αλκοόλ (οκ, δεν ήταν και καμιά παρθένα επ’ αυτού), ακολούθως ήπιε και χλωρίνη (δεν ξέρω πόση) και βούτηξε το αυτοκίνητό της και πήγε κι έπεσε σε γκρεμό της Πεντέλης.
  Αποτέλεσμα = 0 εις το πηλίκον…
  Μετά τις σχετικές πλύσεις στομάχου και πριν κλείσει βδομάδα πήγε και φούνταρε στις γραμμές του τρένου.
  Αποτέλεσμα = ζωντανή, παράλυτη με σπασμένα σχεδόν τα πάντα και είναι λίγος καιρός τώρα που έχει αρχίσει και ξαναμιλά με βοήθεια λογοθεραπείας κλπ κλπ.

  Όταν έμαθα την ιστορία της (με πολύ μεγάλη χρονική καθυστέρηση και χωρίς λεπτομέρειες πέραν των όσων αναφέρω, διότι οι οικείοι της ντρέπονται να πουν τι της…συνέβει), αν και atheist η σκέψη που μου πέρασε από το μυαλό ήταν μια από τις παροιμίες που άκουγα παλαιότερα στο σπίτι μου “Αμα δεν σε θέλει ο Θεός…δεν σε θέλει ούτε ο Διάολος”…
  Το κεφάλαιο 2 ως κατάθεση σκέψεων περί της αποτελεσματικότητας και ουχί του στυλ…
  Ευχαριστώ.

  Αρέσει σε πολλούς!
  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 10 Thumb down 1


 3. xaris

  χολυ σσετ.τσαμπα εγραφα ?
  παμε παλι.
  βασει της ταινιας μικρου μηκους -που ανεβασε πριν μηνες ο αλεκος- “υγραεριο”,θελω να μαθω την βαθμολογια για την ταχυτητα και τον πονο της επιλογης αυτης.ξερεις….ενα υπνωτικο,ανοιγμα μπουκαλας,και καλον υπνο !
  (το στυλ ας μην το βαθμολογησουμε…αν εχεις καλο μανατζερ,παιρνεις δεκαρι με τα καφριλικια που μπορεις να κανεις πριν πεσεις για τον αιωνιο υπνο :) )

  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 2 Thumb down 0


  • Δεν θα πήγαινα κατά εκεί…Μπορεί να δυσλειτουργήσει πολύ άσχημα και να συνέλθεις με βαριά εγκεφαλική ζημιά που σε καταδικάζει για το υπόλοιπο της θλιβερής ζωούλας σου. Είπαμε, θες να πεθάνεις, όχι να αυτοτιμωρηθείς!

   Αρέσει σε πολλούς!
   Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 6 Thumb down 0


 4. xaris

  ζαικλον !
  αρχικα να σου παραθεσω κατι που ειδα πριν λιγους μηνες
  http://fridge.gr/40276/trash-treasures/ygraerio/

  και να ρωτηξω -αναμενοντας μια περιληπτικη απαντηση- στο αν το υγραεριο καθιστα μια ιδανικη περιπτωση.
  πονος/ταχυτητα/στυλ, ειναι απαραιτητα ! :)

  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 1 Thumb down 0


 5. cambion

  @xaris
  Νομίζω ότι κολλάμε στο θέμα της αποφασιστικότητας (δεν έτυχε, πέτυχε φάση). Εδώ που τα λέμε δεν είναι μια απλή, καθημερινή απόφαση, οπότε προκαλεί από μόνη της ένα δέος. Για μένα όλο τα πακέτο μετράει (το γιατί, υπό ποιες συνθήκες, η νοητική κατάσταση), δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα. Και θα σου εξηγήσω γιατί. Για μένα αυτός που θα έχει τη θέληση να κάνει κάτι μη αναστρέψιμο, πολλές φορές είναι λίγο ξεροκέφαλος και προσηλωμένος στην ιδέα που του κόλλησε. Π.χ. αν το πετύχει εν βρασμώ πιθανότατα να μη το είχε θελήσει πραγματικά. Και πάλι θα σεβαστείς το ότι το πέτυχε, επειδή ήταν πολύ αποφασισμένος; Ίσως μερικές φορές κάτι φλου τύποι χαμηλής αυτοεκτίμησης κάτι ξέρουνε. :)

  Χμμμ, φαίνεται πως εδώ έχουμε διαφωνία...
  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 3 Thumb down 3


 6. Μαχη

  Αγαπητο Zykon B
  μιας και εκει σε προσδιοριζουν ως το αυτο

  τυχερο ως δημιουργημα μιας κ εχεις την επιλογη να ισορροπεις τη θηλυκη κ αρσενικη πλευρα σουαν πραγματι αυτο κανεις με νοητικη αυτοδιαθεση.

  Κυνικα κ τοξικα ξωτικη η εκθεση σου κ αν μπορεις να δεις τη μαγεια κ την ομορφια με ενα απλο κικαρισμα ευτυχες δημιουργημα του νου σου πραγματι εισαι κατι περισσσοτερο απο κυνικος.

  Για την ασπρη μπλουζα ισως αξιζει να δεις κ αυτο
  Mα σιγουρα γνωριζεις

  logicomix

  Σχετικα με τον Λιαντινη πρεπει αν θες να απαντησεις να το ενταξεις σε εκεινο το πρισμα που η φιλοσοφια συναντα το θανατο οχι ως σεκτα σχολη και επιστημη.

  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 1 Thumb down 2


 7. nickthegreek992

  http://www.pare-dose.net/?p=3018 Διαβάστε αυτό όσοι θέλετε να λιαντινωθείτε λίγο, είναι φοβερό. Ελπίζω να μην υπάρξει κανένας τόσο στόκος που να τον θεωρήσει φασίστα (άλλωστε έχει απαγορευτεί η χρήση του ονόματος και του έργου του από αρκετούς γραφικούς).

  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 1 Thumb down 1


 8. salameboras

  Χμμμ…το Ζαϊκλόνι άνοιξε τρελλό θέμα (ως είθισται) και οφείλω να καταθέσω τα δέοντα απ’ την άλλη άκρη του σύμπαντος με λίγο αγωνία extra για μένα διότι το θέμα ετούτο θα μπορούσε και να με κρατήσει ζεστό ετούτο το χειμώνα χωρίς πετρέλαιο(…πού λεφτά). Σου έχω πατατούλα καυτή για το χειμώνα ντόκτορ και ακούει στο όνομα Δημήτρης Νικολακάκος aka Λιαντίνης. Πληρεί τις προϋποθέσεις και με το παραπάνω…Αυτόχειρας, Επιστήμονας και Πολυπράγμων (ok δεν είχε το εργαστήριο που ανακατεύεις αλεύρι με βούτυρο αλλά είχε για εργαστήρι τον νου του κι αυτό δεν θες πολύ να το καταλάβεις αρκεί μόνο να δεις ομιλία του στο τιούμπι, προτείνω αυτή για τον “Διονύσιο Σολωμό” παρέα με Χέντριξ και Καζαντζίδη, δέκα χιλιάδες βατ), Ακαδημαϊκός, Συγγραφέας και φυσικά Έλλην και συνέποχος (αυτό που το πας;). Είμαι περίεργος το πως θα αποφανθεί the sci-zophrenia εν τοιαύτη περιπτώση καθότι ο τύπος μόνο για ξεπέτα δεν είναι και το wiki ακόμα αναρωτιέται…..

  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 4 Thumb down 1


  • Kotemporas

   Καλά μην τρελλαθούμε τώρα, με τον Λιαντίνη που θα τον εντάξουμε στους αυτόχειρες επιστήμονες!
   1ο δεν έχει βρεθει πτώμα και ως κε τούτου δεν τεκμέρεται η αυτοκτονία
   2ο σηκώνει πολύ συζήτηση το φαινόμενο Λιαντίνη

   Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 2 Thumb down 3


   • salameboras

    Παρακαλώ όποιος θέλει να δίνει απαντήσεις στο διαδίκτυο (κι όχι στην αδερφή του ή στον φίλο του την ώρα που κουρεύει το γκαζον με το Huqsvarna κι ο σκύλος του χαϊδεύει τα καλαμπαλίκια με την χνουδωτή ουρά του) ) να έχει τουλάχιστον ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ενημερωθεί για το θέμα πριν.
    1ον το πτώμα του ΒΡΕΘΗΚΕ σε μια “σπηλιά” στον Ταϋγετο σε προχωρημένη κατάσταστη αποσύνθεσης.Συγκεκριμένα βρέθηκε ο σκελετός με κάποιον εναπομείναντα μυικό ιστό στα κόκκαλα κι αυτό κατόπιν υποδείξεως του ξάδερφού του στις τοπικές αρχές. Υπάρχει υλικό οπτικοακουστικό στο ίντερνετ μπόλικο να το τσεκάρεις εις την νιοστή και να ενημερωθείς.
    2ον ακριβώς επειδή η περίπτωση Λιαντίνη έχει βαρύτητα και παρουσιάζει ιδιαιτερότητες γι’ αυτό και το έθιξα.
    Υ.Γ. Υπόθεση κάνω… λέμε τώρα: Κι αν τρέξεις με το αιχμηρό νιονιό σου να μου πεις ότι δεν ξέρουμε αν αυτοκτόνησε ή γλύστρησε κατα λάθος στον λάκο με τα κωλοδάχτυλα την ώρα που χάζευε το ηλιοβασίλεμα, τότε φίλε μου εδώ, για να μην σου πω ότι η μαλακία κάνει μπράτσα κι ωραία φάτσα, θα σου πω ότι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ακόμα πιο ψηλά και θα σε στείλω ξανά στο αγαπημένο μας μέσο (ίντερνετ) να το τσεκάρεις διότι…πίστευε και μη, ΕΡΕΥΝΑ το το γ..μημένο το θέμα! Μην κάθομαι να γράφω τώρα σε όποιον να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι. Μην το γελάς καθόλου, εργατοώρες είναι κι αυτές!

    Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 4 Thumb down 1


   • nickthegreek992

    Έχει βρεθεί βσκ το πτώμα πριν λίγα (2-3) χρόνια.

    Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 3 Thumb down 1


    • salameboras

     Άλλος πάλι και τούτος! Καλά χαμπάρι δεν παίρνετε ε; Τι 2-3 χρόνια, τι είναι αυτά που λες νεόφυτέ μου;; Υπάρχει 40λεπτο ντοκιμαντέρ στο τιούμπι από την ΕΤ1 που προβλήθηκε το 2006 κι όχι μόνο! Καλά δεν είπα ότι πριν ποστάρετε να τσεκάρετε; Ταλαιπωρία είστε, δεν ξαναπαντώ σε κανέναν. Περιμένω την γνωμάτευση του ντόκτορ…μέχρι τότε θα κάνω υπομουνί.
     Υ.Γ. Ελπίζω να μην ξεκινήσει η γνωστή παπαρολογία κι εδώ για το ποιός ήταν ο Λιαντίνης και φύγουμε εντελώς εκτός θέματος.

     Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 3 Thumb down 2


 9. Αυτοκτονία ε,Πφφ!!!!Υπάρχουν τόσα ωραία πράγματα δεν έχω κάνει,τόσα μέρη που δεν έχω πάει,τόσα κομιξ,βιβλία και ποιήματα που δεν έχω διαβάσει,τόσες μουσικές που δεν έχω ακούσει και ακόμα περισσότερα κορίτσια που δεν έχω φιλήσει,που δεν με έχουν ερωτευτεί που με κάνει να πω ότι αυτοκτονία δεν είναι στα άμεσα πλάνα μου (και ποτέ δεν θα γίνει!) και ας έχει γίνει η ζωή μου φριχτή τα τελευταία χρόνια.Γιατί πραγματικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία απ’το να ξυπνώ το πρωί και να ανακαλύπτω ότι είμαι ζωντανός και μπορώ να απολαύσω τα νιάτα μου,όπως κάθε άλλος εικοσάρης κάνει σε αυτόν τον κόσμο και ας με κάνει η ζωή μου ανυπόφορη ώρες,ώρες.Life Is Wonderful (καμιά σχέση με τον φλώρο τον Jason Mraz)!!Κρίμα για τους παραπάνω.

  “And I think to myself what a wonderful world
  Yes I think to myself what a wonderful world.”

  http://www.youtube.com/watch?v=-Aba0lVdE2c

  Χμμμ, φαίνεται πως εδώ έχουμε διαφωνία...
  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 3 Thumb down 3


  • Άτιμα ορθογραφικά λάθη

   Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 3 Thumb down 0


   • Ήθελα να γράψω και ας έχει- και ας “γίνεται” η ζωή μου ανυπόφορη ώρες,ώρες – .Μισώ τα ορθογραφικά λάθη γκρρρρρ!!!!!!

    Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 2 Thumb down 0


    • Να πάρει πάλι έκανα ορθογραφικό λάθος.Grrrrrrrrrr!!!!!!!

     Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 2 Thumb down 0


    • xaris

     η ζωη ειναι πολυ μικρη για να ασχολεισαι με τα ορθογραφικα καπετανιο !

     Αρέσει σε πολλούς!
     Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 6 Thumb down 1


  • Kotemporas

   …θέλεις σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις πως μπορείς να επισκεφθείς τα ωραία μέρη, να αγοράσεις τα κόμιξ, να αποκτήσεις τις μουσικές, να βγεις ραντεβού, και γενικά να κάνεις όλα αυτα τα υπέροχα πράγματα ΟΤΑΝ δεν έχεις τρόπο να ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ στην καθημερινότητα?
   Και εξηγούμε: έχεις βρεθεί ποτέ χωρίς μισό ευρό στην τσέπη, χωρίς σπίτι να μείνεις, χωρίς φαγητό να φας ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ?
   Όταν μείνεις -που δεν στο εύχομαι ΠΟΤΕ- μόνο τότε θα καταλάβεις οτι αυτό που ζεις δεν είναι ζωή και προτιμάς εναν αξιοπρεπή θάνατο απο μια αναξιοπρεπή “ζωή”.

   Αρέσει σε πολλούς!
   Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 10 Thumb down 1


  • χχχ

   ετσι ελεγα κι εγω πριν ενα χρονο αλλα σημερα δεν μπορω να κανω τιποτα..ειχα σχεδια, ημουν ορειβατης, επαιζα κιθαρα σε εκδηλώσεις, κλπ
   εχω ασθένεια που δεν θεραπεύεται, (δεν ειναι καρκίνος) και που απαιτει τακτικες εγχειρήσεις στην κοιλιά…έχω κανει περίπου 10 εγχειρήσεις και τώρα απαιτείται κι άλλη. ένας χειρουργος λέει πως αν ανοιχθει η κοιλια μου πάλι, θα πεθάνω. Φλέβες δεν έχω για να μου βαλουν φαρμακα κλπ. Εβαλα καποια συσκευή στην καρωτίδα για να λυθεί το προβλημα (2500€) αλλά μολύνθηκε και πρέπει να βαλω άλλη. Οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν και κανένας δεν μπορεί να με βοηθήσει. Προσφατα εμεινα στο “Γεννηματας” 2,5 μήνες απ όπου έφυγα με δική μου ευθύνη γιατί θα με εξόντωναν.Πριν από εκεί είχα μείνει 3,5 μήνες σε ιδιωτικές κλινικές…(400€ η διανυκτέρευση σε τρίκλινο ενω η διανυκτέρευση στο presinted είναι 60€) Οτι μάζεψα 40 χρόνια πολιτικός μηχανικός, φαγώθηκε σε ενα χρονο…έσοδα από πουθενα
   Λεφτά τέλος, υπομονή και κουραγιο τέλος, μόνο τα ματια των παιδιών μου και της γυναίκας μου με κρατάνε……Εσύ τι θα εκανες στη θέση μου;;;
   Εχω 2 παιδια εφήβους και φέτος θα επαιρνα συνταξη μετα από 40 χρονια δουλειας. Ολοι μου λένε “κουραγιο ” και “υπομονή” γιατί ;;;;;

   Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 3 Thumb down 0


 10. Άγγελος

  Υπάρχει και η άποψη πως δεν υφίσταται θάνατος…πως δεν είμαστε ούτε το σώμα μας, ούτε το μυαλό μας, ούτε τα συναισθήματά μας…
  Πάντως οι επιστημονικάτζες είστε πολύ κυνικοί…δεν μιλάτε για τους μονόκερους, τους πήγασους, τα ξωτικά και την ατέλειωτη ομορφιά…

  Χμμμ, φαίνεται πως εδώ έχουμε διαφωνία...
  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 5 Thumb down 4


  • Προσωπικά , δεν ακολουθώ τον θίασο των οπαδών την ψυχής – παρόλαυτα καταλαβαίνω πόσο καταπραϋντικη και ανακουφιστική μπορεί να είναι η θεώρηση της ύπαρξής της για πολούς. Τα επιστημόνια μιλάνε πολύ συχνά για ομορφιά – και προσωπικά πάλι την απολαμβάνω στο έπακρο- μόνο για να την βιώσεις δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη μονόκερων, νεραϊδων, θεού, μεταφυσικής ή ψυχής.

   Ίσα-ίσα να το κικάρω ένα γηπεδάκι παραπέρα, το να χρειάζεσαι σώνει και καλά αϋλήλες για να δείς την μαγεία και την ομορφιά γύρω σου, σημαίνει πως δεν την βλέπεις εξαρχής και θες “σάλτσες” για να γίνει η καθημερινότητα πιο εύγευστη.

   Ψήφος στους κυνικούς.

   Αρέσει σε πολλούς!
   Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 10 Thumb down 0


   • Πιστήμωουν

    Εγώ είμαι κάπου ανάμεσα στο zyklon και σε σενα φίλε μου. Ψήφος στους κυνικούς κατ αρχάς. Η επιστήμη είναι (και καλώς είναι) μία σούμα των μετρίσημων στοιχείων της πραγματικότητας (ΜΑΣ, πάντα δικιά μας είναι ακόμη και αν φαινομενικά συμπίπτει και μ αλλωνών). Αυτό κάνει το σύμπαν κατανοητό σε ένα “απλό” “καθημερινό” (“εγωικό””μη-εξελιγμένο-πνευματικά” στην γλώσσα σου) μυαλό. Και η προσέγγισή της στα πράγματα φροντίζει να σφάλει όσο το δυνατόν λιγότερο.

    Καλά ως εδώ. Η παρεξήγηση συμβαίνει στο εξής. Εκτός και αν είσαι Aspergeriκός τυπάς και γουστάρεις να συμπεριφέρεσαι σαν ρομπότ και να εκλογικεύεις συναισθήματα, να απομνημονεύεις, να κάνεις με ακρίβεια σε επίπεδο OCD τα πάντα, κλπ κλπ…… τότε θες μερικά ml “ΦΛΟΥ” για να αλείψεις στην φρυγανιά της πραγματικότητάς σου. Αυτό για μένα λέγεται “ποίηση”. Με την μεταφορική έννοια, πέρα από τον αυστηρό όρο.

    Το λάθος με εμάς του ανθρώπους είναι ότι όπως πάντα μπερδεύουμε την βούρτσα με την μπούτσα. Συνήθως διότι δεν γνωρίζουμε ή δεν αποδεχόμαστε Το ΦΛΟΥ μέσα μας.

    Κατά καιρούς “συνδυκαλίζουμε” τους εαυτούς μας περιγράφοντάς Το με γλώσσα που θα περιγράφαμε ένα επιστημονικό δεδομένο και έτσι σχηματίζονται και οι διάφορες ιδεολογίες που μπορεί τυφλά να καθοδηγούνε την λογική μας διότι “hello! αυτό που σκέφτομαι είναι λογικο”! Και αυτό είναι η τυφλή πεποίθηση ότι το μυαλό μας αναλύει μόνο λογικά και δεν επηρρεάζεται από τίποτα αφηρημένο.

    Στην άλλη μεριά κάποιοι βλέπουν αυτή την τάση της φαντασίας να μετατρέπει την πεζή (?) καθημερινότητά μας σε κάτι παραπάνω ως μέρος της “ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ”. Το αποτέλεσμα αυτού του editing από πολλούς ονομάστηκε ΘΕΟΣ.

    Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπουμε ότι η επιστήμη εξηγεί. Η φαντασία αφηγείται.

    Και δεν μπορείς να αποφασίζεις για την ζωή σου ούτε με Θεούς ούτε με την ψευδή αίσθηση ότι σκέφτεσαι καθαρά. Πρέπει να τα έχεις ξέχωρα μέσα σου αυτά τα δύο.

    Αγαπάω και την επιστήμη και την ανάγνωση new-age απόψεων, κειμένων γύρω από το ζεν, κλπ κλπ απλά στην δεύτερη περίπτωση Δεν μπερδεύομαι!

    Αυτά τα πράγματα μιλάνε για το φαινόμενο της αποτύπωσης/χωρέματος της πραγματικότητας σε ένα “συνηθισμένο” μυαλό. Φαντάσου το σαν ένα Virtual Reality πράγμα που κουβαλάμε πάντα μαζί μας από την στιγμή που γεννηθήκαμε. Εκεί έξω δεν υπάρχουν ούτε αύρες ούτε θεοί ούτε αιθέρια σώματα ούτε μονόκεροι. Μέσα μας όμως…………………………..

    Επίσης πέρασα μια άκρως ιδοπεδωτική και κυνική περίοδο στην ζωή μου και η “πνευματική” μου ενασχόληση από αυτή την μηδενοποίηση ξεκίνηση και σε αυτήν βασίζεται. Στο ότι θέλω δεν θέλω τα πράγματα “απλά είναι” και θα είναι πάντοτε έρμαια του χάους και δεν υπάρχει “νόημα ύπαρξης” και τέτοιες βλακείες. Αυτή η συνειδητοποίηση μπορεί να σ απογοητεύσει βαθειά (όπως και έκανε και σε μένα αρχικά) αλλά μπορεί σιγά σιγά να σε κάνει να σκέφτεσαι “ναι αλλά παρά την ματαιότητα των πάντων εγώ είμαι ακόμη εδώ δεν έπεσα στην άβυσσο.” και αυτό είναι το punch line του ανεκδότου της ύπαρξης! Εκεί κυριολεκτικά εγώ προσωπικά λύθηκα στα γέλια! :)

    Και θα κλείσω συμφωνώντας με το zyklon.

    “Ίσα-ίσα να το κικάρω ένα γηπεδάκι παραπέρα, το να χρειάζεσαι σώνει και καλά αϋλήλες για να δείς την μαγεία και την ομορφιά γύρω σου, σημαίνει πως δεν την βλέπεις εξαρχής και θες “σάλτσες” για να γίνει η καθημερινότητα πιο εύγευστη.”

    Ψήφος στους κυνικούς!!!

    Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 4 Thumb down 1


    • Πιστήμωουν

     Τέλος να προσθέσω (γι αυτό τον λόγο όλο το προσωπικό΄μανιφέστο παραπάνω) ότι πιστεύω σ αυτές τις αυλήλες. Σε κάποιες δηλαδή. Είναι πολύ υπαρκτές εφόσον πολλοί ασχολούνται μ αυτές. Έχουν γραφτεί τόσα γι αυτές και να μην υπήρχαν θα γενιόντουσαν από τις συνεχείς προσπάθειες δισεκατομυρίων ανθρώπων. Το ζήτημα είναι ότι λέγονται αυλήλες για κάποιον λόγο. Γιατί δεν ανήκουν στην “εκεί έξω πραγματικότητα” των υλικών/ενεργειακών φαινομένων.

     Είναι απόλυτα υπαρκτές σαν ψέμματα του εγκεφάλου. Τα οποία αν δέχεσαι όλα τα παραπάνω που έγραψα (την ύπαρξη του ΦΛΟΥ δαίμονα στην αντίληψή σου) δεν είναι και τόσο κακό που υπάρχουν…

     Ούτως ή άλλως πάντα θα φτιάχνεις το παραμύθι σου για τα πράγματα όσο αληθοφανές και να ακούγεται.

     Δέχομαι την ύπαρξη ψυχής ως μία κατασκευή της φαντασίας μας για να μας σώσει από την έλλειψη της δυνατότητας μας να καταλάβουμε/χωρέσουμε ολοκληρωτικά και αναλυτικά τον τόσο περίπλοκο ηλεκτροχημικό χορό των νευρώνων μας! Και βασικά το ακόμη πιο περίπλοκο φαινόμενο του να παρακολουθούν αυτοί οι νευρώνες την λειτουργία του εαυτού τους του ίδιου!

     Απλά εδώ οι περισσότεροι μπερδεύονται γιατί δεν δίνουν αξία σε ότιδήποτε τους ονομάσεις ως φανταστικό. Είναι ταυτόχρονα γι αυτούς ψεύτικο. Ίσως στην παιδική ηλικία μπερδευόμσταν λιγότερο.. δεν ξέρω…. σκέψεις……

     Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 2 Thumb down 1


   • salameboras

    Με το μπαρδόν πάντα αλλά την αμαρτία μου θα την πω.Εγώ τα μακαρόνια ας πούμε, σκέτα δεν τα τρώω. (Πάντα με την προϋπόθεση όμως ότι οι “σάλτσες” είναι διαθέσιμες στο ψυγείο μου allright? Να ‘ξηγιόμαστε.)Λοιπόν και τη σάλτσα θα ρίξω και την παρμεζανα θα τρίψω και θα βάλω και μπόλικο πεπέρι μαύρο να γουστάρω.Τι να κάνω;…ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΣ.

    Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 1 Thumb down 1


 11. cambion

  Ένα γνωστό θέμα είναι ότι οι περισσότεροι αυτοκτονημένοι είχαν μια «φάση κατάθλιψη». Είναι λογικό βεβαίως βεβαίως όταν είσαι καλά, να βρίσκεις δικαιολογίες, λίγο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, λίγο το καλό του περίγυρου, λίγο δεν το ψάχνεις και πολύ. Αν πάρουμε ας πούμε το ίδιο άτομο με κατάθλιψη και χωρίς, τη μία μπορεί να μη βρίσκει σε τίποτα νόημα και την άλλη απλά να μη το απασχολεί. Μήπως η «κατάθλιψη» καταρρίπτει το ένστικτο της ζωής και σε βγάζει αντιμέτωπο με το κενό και ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης;

  Αλήθεια έχουμε όλοι ένα νόημα για το οποίο ζούμε ή δε μας πολυενδιαφέρει-we just do it; Από αυτούς που έχουν ψάξει:
  α)όσοι κάπως το’χουν ψιλο-χοντροβρει, οκ λογικό συνεχίζουν και ζουν,
  β)όσοι δε βρίσκουν, συνήθως δε γίνονται αυτόχειρες i)γιατί δεν είναι σίγουροι ότι δεν υπάρχει νόημα-μπορεί απλά να μη το έχουν βρει ακόμα!, ii)είναι έρμαια των ανθρώπινων ενστίκτων τους.

  Προσωπική εκτίμηση: Οι άνθρωποι, όπως τα ζώα, δε θέτουν το ερώτημα αν αξίζει να ζήσουν, απλά ζουν. Δεν ζουν εκ συνειδήσεως. Αν χρειαστεί να το εξηγήσουν, οι λόγοι τους θα οδηγούν κυρίως σε ανθρώπινες ανάγκες, επιθυμίες και συναισθήματα, στην καλύτερη να χρησιμοποιήσουν συμπαντικές-ενεργειακές έννοιες και στοχασμούς οι οποίοι θα τροφοδοτούνται από τις ελπίδες τους. Αν για κάποιο λόγο (πάθηση, εγκεφαλικός εκτροχιασμός) παύσουν αυτά τα ένστικτα, σκέφτονται κατά κάποιον τρόπο ανεπηρέαστα, χάνοντας κίνητρα που πριν ήταν δεδομένα.

  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 2 Thumb down 1


  • xaris

   σιγουρα σε διακατεχει μια καταθλιψη ή η ελλειψη νοηματος για να αυτοκτονησεις,και να συμπληρωσω και το ενδεχομενο του να ερχεται μια αμεση καταστροφη στη ζωη σου την οποια δεν θες να ζησεις (πχ ισοβια φυλακιση και στιγματισμος).

   εγω παντως σεβομαι απολυτα την επιλογη καποιου να αυτοκτονησει.
   αντιθετα δεν σεβομαι καθολου τον ηλιθιο που θα κανει αποπειρα αυτοκτονιας και δεν θα το πετυχει.
   ο ενας ξερει τι θελει και με πολυ απλο τροπο το κανει,ο αλλος εχει σοβαρα προβληματα και του αξιζει η κλινικη που θα μπει και τα φαρμακα που θα τον μπουκωσουν για να ‘αλλαξει μυαλα’.

   οπως εχει πει και ενας καθηγητης μου “ο εχων σωας τας φρενας αυτοκτονει,ο τρελος κανει αποπειρα”
   ακουγεται περιεργο αλλα αν το αναλυσεις θα δεις οτι ισχυει…

   Αρέσει σε πολλούς!
   Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 9 Thumb down 2


   • cambion

    Νομίζω η αποτελεσματικότητα δε συντάσσεται πάντα με το κίνητρο. Πάντως ναι, αν είναι σε γενικές γραμμές σεβαστό σαν πράξη, εκτιμητέο μπορεί να είναι όταν γίνεται υπό σταθερή νοητική κρίση. Το να γίνεται επιπόλαια και εν θερμώ ίσως θα πρέπει να αποφεύγεται.. Πάντως και οι ηλίθιοι έχουν δικαίωμα στην αυτοκτονία, ως αυτοδιαχείριση. Αν παίζει ψυχασθένεια είναι άλλη φάση και θα πρέπει ν’αντιμετωπίζεται αναλόγως.

    Είναι αρκετά σχετικό το όλο θέμα. Π.χ. θα σεβαστείς πιο εύκολα κάποιο λαμόγιο που όταν φανερώνεται αυτοκτονεί φοβούμενο τη γενική κατακραυγή, απ’ό,τι ένα αδύναμο άτομο με ανυπόφορα ψυχικά τραύματα που όμως δεν έχει το θάρρος να φτάσει ως το τέλος; Θα εκτιμήσεις την ικανότητα υλοποίησης του σχεδίου στον ένα από τους δύο. Αρκεί αυτό; Δηλαδή ίσα ίσα να πεις ότι είχε τ’αρχίδια και ήταν πιο μάγκας;

    Αρέσει σε πολλούς!
    Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 4 Thumb down 0


    • xaris

     η αποτελεσματικοτητα συντασσεται με τη θεληση.αν πραγματικα το θελεις,θα το πετυχεις με τη μια,ακομα κι αν εισαι εν βρασμω οπως λες.

     η αποτυχια για εμενα,κρινοντας πολυ πολυ αυστηρα τους υποψηφιους αυτοχειρες,σημαινει οτι ειτε θελεις να τραβηξεις τα βλεμματα,ειτε δεν θελεις πραγματικα να φυγεις απο αυτον τον κοσμο.ειτε εισαι χαζος.δεν σεβομαι κανεναν ο οποιος -ακομα και επιπολαια- θεωρησε οτι θα πεθανει με 10 ασπιρινες.

     και αντικειμενικα,κανεις δεν θελει να φυγει απο αυτον τον κοσμο.κανεις.
     ολοι οσοι θελουν να κρεμαστουν,θελουν να ξεφυγουν απο τα προβληματα και την κοινωνια που τους περικλειουν.θεωρητικα ενας πιθανος αυτοχειρας θα αλλαζε γνωμη αν με καποιο μαγικο τροπο λυνοντουσαν τα προβληματα του επι τοπου.

     προσωπικα θα σεβαστω οποιονδηποτε “εφυγε” κατ’επιλογην.αυτους που ειπαν “αντε γαμηθειτε,εγω θα το κανω μονος μου”.

     Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 3 Thumb down 2


 12. rottweiler

  Αλήθεια, μέχρι πότε αυτό που ζεις είναι ζωή, πότε ξεκινά το σώμα και προδίδει την αξιοπρέπεια του νου;

  Οταν δεν μπορείς μόνος σου ν’ αποφασίσεις γι’αυτό, ελπίζεις κάποιος να σ’ αγαπά αρκετά για να το αποφασίσει για σένα.

  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 3 Thumb down 0


 13. fridge_maniac

  Ζαικλόνι τόσοι επιστήμονες εναν πυροβολισμός του στελεχιαίου δεν βρήκαν να κάνουν, να έβαζες και εσυ 3 10ρια?

  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 1 Thumb down 0


 14. cambion

  Θα ήθελα να κόψω το νήμα σε τούτο το διαγωνισμό άχρηστων γνώσεων μεταξύ εμού και λοιπών ηλιθίων αναγνωστών παραθέτωντας αυτήν εδώ τη λίστα που με περισσή δυσκολία συνέταξα (βέβαια μετά κατάλαβα ότι δε φορούσαν όλοι ρόμπες αλλά ας πάει στα κομμάτια) και η οποία ευελπιστώ να μου δώσει ένα κάποιο προβάδισμα. http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Scientists_who_committed_suicide
  Και δυο ακόμα τύποι:
  Edwin Howard Armstrong: ανακάλυψε τη διαμόρφωση συχνότητας (FM) ραδιόφωνο κτλ / πήδηξε απ’το παράθυρο του 13ου ορόφου.χαχα!
  Horace Wells: κολλημένος με τη χρήση Ν2Ο ως αναισθητικού / έκοψε αρτηρία του ποδιού με ξυραφάκι (εννοείται με αναισθησία)
  Θεωρώντας εκ των προτέρων αξιοζήλευτο το να σου αποδοθεί ο τίτλος του πανηλιθίου (μιας και βλέπω γενικώς πολλούς να διαγωνίζονται για τα σκήπτρα) τρέφω ζωηρή επιθυμία αναγνώρισης.

  Αρέσει σε πολλούς!
  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 7 Thumb down 1


 15. ΘΕΟΠΟYΛΑ ΓΚΑΊ΄ΝΤΑΤΖΗ

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ, ZYKLON! Aπήλαυσα το κείμενο τόσο για το στιλ του, μ΄αρέσει το χιούμορ που συνοδεύει το θέμα ταμπού της αυτοκτονίας, κι οπωσδήποτε οι πληροφορίες για την επίσπευση αναχώρησης από τον μάταιο τούτο κόσμο πολύ χρήσιμες! Πάντως πολύ της μοδός οι αυτοκτονίες ακόμα κ στην Αλεξανδρούπολη, τι παίζει; ¨αντε, εσύ ψάχνε κι άλλους τρόπους να μας διευκολύνεις άμα μας μπουν τίποτις ιδέες… Πάντως γράφεις δυνατά,μπράβο!

  Αρέσει σε πολλούς!
  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 4 Thumb down 0


  • Ε παίξε παραπάνω μπάλα στα άρθρα, κάνε κλικ στα λίνκ που έχουν μέσα τους και άρχισε να διαβάζεις. Σε βλέπω να περνάς πολύ καλά, ή στο τέλος να μαγειρεύεις τις ωοθήκες σου σε γάστρα!

   Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 3 Thumb down 0


   • ΘΕΟΠΟYΛΑ ΓΚΑΊ΄ΝΤΑΤΖΗ

    Αξιότιμο Ζα’ι’κλόνι, πήρα τη μπάλα μου και πήγα κι έπαιξα στα άρθρα σου αλλά κατέληξα να κλοτσάω αντί για τη μπάλα νεφρά, εντόσθια και …πέη! Μπλιαχ, παιδί μου, σε χασάπικο με έστειλες! Όσο για τις ωοθήκες μου στείλε μου μια καλή συνταγή, από καιρό θέλω να τις μαγειρέψω γιατί δεν τις χρειάζομαι πια στα 52 μου, ήδη τις τίμησα πολύ (6 παιδιά μου παρήγαγαν οι αχόρταγες)!
    Θα σου στείλω και μερίδα να ανταποδώσω για τις καλές σου ιδέες, τρελιάρη (-α;)!

    Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 2 Thumb down 1


    • Οϊ Οϊ Θεοπούλα μου, έπεσες κατευθείαν στα σκληρά. Να πάμε πιο μαλακά να στρώσει αμφιβληστροειδής; Έχουμε για αρχή τα κλασικά περι προπαγάνδας (κλικ πάνω και ανοίγουν) , μετά πάμε στο φλέγον θέμα των… ναρκωτικών , βούτα μετά στα ψυχόχαπα σε μορφή εικόνας που έρχονται κατευθείαν στο σαλόνι σου και κάνουν τον άντρα σου να χάνει ψυχραιμία και στύση πως θα χάσει το εφάπαξ του και αν γουστάρεις για κερασάκι πάμε σε μαγειρικές! Ω, έχουμε το τι συμβαίνει όταν μαγειρεύεις, έχουμε μπαχάρια , έχουμε πολυ προχώ κουζίνες και ακόμα πιο προχώ τεχνικές και για τέλος παράξενες γεύσεις .

     Κάπου εδώ τελειώνει η αυτοπροβολή μου, θα αφήσω εσένα να με κάνεις θεά!

     Αρέσει σε πολλούς!
     Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 4 Thumb down 0


  • Μαριτσα

   Θεοπουλα μου δεν ξερω για σε αλλα εγω εγινα μουσκεμα στα γελια με αυτο http://fridge.gr/44778/stiles/squirting/

   Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 0 Thumb down 0


 16. angie

  χαχαχαχαχχα απο τα καλύτερά σου XDXDXD

  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 1 Thumb down 0


 17. xaris

  ο ε.ντυρκεμ εχει προσεγγισει το θεμα της αυτοκτονιας με ενδιαφερον τροπο……
  παρ’ολα αυτα δεν μαρεσουν οι συγκεκριμενες αυτοκτονιες των τρελογιατρων….οσο να ναι περιμενα περισσοτερη πρωτοτυπια,απο τυπους που θεωρουνται επιστημονες.

  δεν εχω βρει καμια αξιοσημειωτη αυτοκτονια,και μου κανει εντυπωση…αφου πεθαινεις που πεθαινεις ρε μαλακα,γιατι να μην το κανεις με γαμογαματο τροπο ? να μου πεις χεστηκες πως θα το δω εγω,εσυ να φυγεις θελεις….

  ενιγουεη,εχω κατι τουμπανες ιδεες εγω,αλλα εχω σταματησει να τις μοιραζομαι με τον κοσμο γιατι μπορει να δω αυριο μεθαυριο καποιον να μου εχει κλεψει την ιδεα,και θα ξενερωσω ασχημα.

  σε γενικες γραμμες θεωρω οτι η προκληση OD πρεπει να συμπεριληφθει στην γενικη ιδεα του επιδοξου συγχωρεμενου,σε περιπτωση που δεν πιασει η αρχικη επιλογη.
  πχ αν πεσεις απτον 4ο (ντυμενος σουπερμαν) εχοντας αρπαξει γερες δοσεις απο διαφορες σκονες,καλυπτεις το ενδεχομενο του να σπασεις απλα τα ποδαρια σου και να μπεις σε ψυχιατριο,αφου αργα ή γρηγορα θα επιδρασουν τα πολλα γραμμαρια των ουσιων που εβαλες στο αιμα σου.
  βεβαια,σε εξαιρετικες περιπτωσεις,μπορει να πεταξεις,οποτε ανοιγεται ενας ολοκληρος κοσμος μπροστα σου και η αυτοκτονια διαγραφεται απο το προγραμμα σου.

  για καποιον επιδοξο που διαβαζει αυτο το σχολιο,μια live αυτοκτονια σε παιδικη εκπομπη στην τηλεοραση θα ηταν μεγαλη καφριλα !!

  Αρέσει σε πολλούς!
  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 9 Thumb down 0


  • Δεν υπάρχουν πλέον παιδικές εκπομπές στην τηλεόραση.

   Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 3 Thumb down 0


   • xaris

    ναι αυτο μου διεφυγε….

    το ουρανιο τοξο της ετ1 το κοψανε ? νομιζω το πετυχα προσφατα καποιο βαρετο μεσημερι….
    τελος παντων,ας παει στο μαστερ σεφ τζουνιορ να το κανει ! (αιλουρος ειμαι ο πουστης)

    Αρέσει σε πολλούς!
    Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 6 Thumb down 0


 18. Αλέξανδρος Κάππα

  Μπα, οι επιστήμονες δεν έχουν φαντασία..
  Η επιτομή του στυλ και του χιούμορ στις αυτοκτονίες, είναι η περίπτωση του Dead, του παλιού τραγουδιστή των Mayhem.
  Ο άνθρωπος πριν σκορπίσει τον εγκέφαλό του σε όλο το σπίτι, έγραψε “Excuse all the blood”
  Πιο Θεός πεθαίνεις (τώρα που το σκέφτομαι, και τόσο Θεός να είσαι πάλι πεθαίνεις..)

  Αρέσει σε πολλούς!
  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 5 Thumb down 0


 19. Ρε μήπως διαφημίζεις τη Dignitas?

  Επίσης ποιο θα μπορούσε νά’ναι παράδειγμα ενός που προτιμά ν’αυτοκτονήσει επειδή η ζωή θα του είναι αρκετά δύσκολη εκτός απ’την περίπτωση της ασθένειας ή του σίγουρου άμεσου κινδύνου;

  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 0 Thumb down 1


 20. Ελένη

  Η “καμιά παλαβιάρα” προσδιορίζει το φύλο του Ζαϊκλονιού ή τον προσανατολισμό του;

  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 1 Thumb down 1


  • Εσυ θα το βρείς αυτό όπως επίσης και αν αναφέρεται στο ζαϊκλόνι.

   Αρέσει σε πολλούς!
   Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 4 Thumb down 0


  • Να δεις που και μετά από 100 χρόνια, αυτό πάλι θα συζητάμε.. (μονολογώ, μη το παίρνεις προσωπικά)

   Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 2 Thumb down 1


  • Στο γραφείο πάντως έχουμε αρχίσει να το αποκαλούμε “Το Αυτό” — μετά την έκτη επέμβαση, όταν και κότσαρε αυτά τα αυτιά αλεπούς και αντικατέστησε τα μεσαία δάχτυλά του με βιονικά πέη ρακούν έχουμε χάσει το μέτρημα. Νομίζω πως πριν ξεκινήσει τις επεμβάσεις δεν ήταν καν άνθρωπος!

   Αρέσει σε πολλούς!
   Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 8 Thumb down 0Άφησε ένα σχόλιο

Το email σου δε θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία έχουν *.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω εντολές και παραμέτρους της HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*