Fridge
Φρέσκο Περιεχόμενο Καθημερινά


Design

16/07/2011

Minga Studio’s Crazy Old Mules: κάτι καλό παίρνουν εκεί στην Αργεντινή, παρά την κρίση…

Περισσότερα άρθρα από τον-ην »
Γράφτηκε από: Κατσέας Σάββας
Tags: , , , , , , |
© Estudio Minga, "Crazy Old Mules", πηγή: http://www.estudiominga.com (2)

Ε

ίμαι σοβαρός άνθρωπος εγώ: αν είναι να γράψω για κάτι το ψάχνω πρώτα. Δεν είμαι κανένας τυχαίος.

Όταν έπεσα πάνω στο Minga Studio για πρώτη φορά (μέσω αυτού του άρθρου στο Fridge) γέλασα, έλεγα “α ρε τους μπαγάσες τους Αργεντινούς“, ψιλό-είπα κι εγώ WTF? με την φαντασία τους, και τα λοιπά και τα λοιπά.

Τώρα που ετοίμασαν μια ακόμη σειρά από παλαβιάρικα posters, αποφάσισα να ψάξω την Αργεντινή λίγο καλύτερα. Να δω, ρε παιδί μου, τι παίρνουν εκεί κάτω και βγάζουν τόσο ωραία posters. Να τι ανακάλυψα:

 • Σύμφωνα με 601 άτομα, η Αργεντινή έχει έναν εκπληκτικά μικρό αριθμό ντόπιων Νοτιοαμερικάνων ιθαγενών. Ο περισσότερος πληθυσμός της ήρθε από Ευρώπη μεριά.
 • Οι ίδιοι 601 συμφωνούν πως οι άνθρωποι της είναι “θερμοί” και πως η χώρα είναι πασίγνωστη για τους διεφθαρμένους ηγέτες της. 301 διαφωνούν με αυτό (και την πιο πάνω δήλωση): υποθέτω πως είναι αυτοί που ψηφίζουν τους διεφθαρμένους ηγέτες.
 • 426 δηλώνουν πως “δεν θέλουν να είναι αγγλάκια ή ευρωπέη” αλλά 125 διαφωνούν με αυτό. Πράγμα που μας στέλνει στο αμέσως επόμενο ιδιαίτερο στοιχείο της Αργεντινής:
 • 530 συμφωνούν με την άποψη πως η Αργεντινή είναι γεμάτη από Καθολικά σχολειόπαιδα θηλυκού γένους που συμπεριφέρονται ως πουτανάκια και δείχνουν να είναι εξαιρετικά ενθουσιασμένες για τα ξένα αλλά και τοπικά πέη, με “ωραίο τρόπο”. 404 -πατεράδες των σχολειόπαιδων, υποθέτω- διαφωνούν με αυτή την άποψη.
 • Γενικά, απ’ ότι φαίνεται υπάρχει μια διχογνωμία όσον αφορά την κουλτούρα της Αργεντινής, αλλά οι περισσότεροι συμφωνούν πως είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής και πως βρίσκεται συχνά σε κρίση ή σε μια προσπάθεια να βγει από την κρίση.

Δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου τα παραπάνω, είναι από επίσημη πηγή. Όχι παίζουμε.

Τ

ο Minga Studio πάντως, το έκανε το θαύμα του για άλλη μια φορά. Αυτή τη φορά δημιούργησε μια σειρά που αποκαλεί “Crazy Old Mules“, βασισμένη σε illustrations και… φονικό χιούμορ. Κάθε “γέρικο μουλάρι” κάνει μια αναφορά: είτε σε κάποια μάρκα, είτε σε ταινία, είτε σε κάτι γνωστό τέλος πάντων. Αν η κρίση φέρνει τέτοια έμπνευση, τότε ας περιμένουμε σύντομα και την ελληνική εκδοχή, “Κουζουλά Γέρικα Ζα“.

Περισσότερα στην επίσημη σελίδας τους, εδώ.

 

Crazy Old Mules:

© Estudio Minga, "Crazy Old Mules", πηγή: http://www.estudiominga.com (3)

© Estudio Minga, "Crazy Old Mules", πηγή: http://www.estudiominga.com

Tip: Μπορείς να δεις όλες τις εικόνες σε μεγαλύτερο μέγεθος κάνοντας “κλικ” επάνω τους


Σχετικά με τον Συγγραφέα

Κατσέας Σάββας
Ο Κατσέας Σάββας εργάζεται ως επιμελητής σε μια σειρά από περιοδικά, όπως το "Ελληνικό Πανόραμα" και ο "Όλυμπος". Η δουλειά του περιλαμβάνει μεγάλες δόσεις φωτογραφίας, layout και διαδικτύου. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Fridge και αρθρογραφεί σ' αυτό για το imaging και την τεχνολογία, αλλά και επιμελείται άρθρα άλλων. Τις προσωπικές του σκέψεις και κάθε τι που του κεντρίζει το ενδιαφέρον θα τα βρεις στο blog του, Χαμηλή Θερμοκρασία.
 
 
 

 
007

Ο Spaz κλείνει την αυλαία…

Ο Peslac τα βάζει με το θέατρο: τις κακοσχεδιασμένες του αφίσες, τους μέτριους ηθοποιούς και την τελειωμένη κουλτούρα που το περιβάλλει...
 
 
Selection-20120904-9d5

Τυπογραφία: αν οι γραμματοσειρές μπορούσαν να μιλήσουν…

Ο Jonathan Garcia κυκλοφόρησε δύο βίντεο, ως μέρος του Minute Vlog, όπου μιμείται τις φωνές που φαντάζεται πως θα 'χαν οι πιο γνωστές γραμματοσειρές αν μπορούσαν να μιλήσουν.
από Κατσέας Σάββας
0

 
 
8-bit | the matrix

8-Bit Movie Posters: Κινηματογραφικές Αφίσες Μέσα Από Pixel-ιασμένο Πρίσμα

Νοσταλγός μιας άλλης εποχής, ο Eric Palmer βάζει στο μίξερ τα 8 bit γραφικά των video games των 80s με τις αγαπημένες του, σύγχρονες, ταινίες και δημιουργεί αναπάντεχες αφίσες με ιδιαίτερη αισθητική.
από Αλέξανδρος Προδρόμου
3

 
 
A Detailed Look at Sex Injuries, Πηγή: http://www.medicalinsurance.org/

Οι 10 συχνότεροι τραυματισμοί στο σεξ (Infographic)

Το ήξερες πως το αντικείμενο που σπάει πιο συχνά στο σεξ είναι το... κρεβάτι και πως ο πιο συχνός τραυματισμός είναι η κράμπα; Είμαστε τόσο βαρετοί τελικά;
από Κατσέας Σάββας
0

 
 
Word Bible Designs © Jim LePage

Word Bible Designs: η Βίβλος σε αφίσες

Η Βίβλος κυκλοφορεί σε εκατοντάδες διαφορετικές εκδοχές και όλες τους καταλήγουν πάνω-κάτω στα ίδια μηνύματα. Γιατί λοιπόν να μην τα κάνουμε posters;
από Κατσέας Σάββας
0

 
 
Sucker for Soccer, © Zoran Lucić (1)

Τα ποδοσφαιρικά posters του Zoran Lucić

Ποιος είπε πως ποδόσφαιρο και graphic design δεν πάνε μαζί; Ο Zoran Lucić αποδεικνύει πως μπορεί να είναι τέλειος συνδυασμός με τα posters του.
από Κατσέας Σάββας
6

 
 
so_cover

Space Oddity: ο δίσκος του David Bowie μεταμορφώνεται σε παιδικό βιβλίο

Το Space Oddity μόλις σταμάτησε να είναι το λιγότερο πιθανό θέμα για παιδικό βιβλίο -- επειδή έγινε παιδικό βιβλίο! Ο Τάσος Παπαλιάς μας ενημερώνει.
από Παπαλιάς Τάσος
0

 
 
Christian Jackson: Snow White

Μινιμαλιστικές εικονογραφήσεις παραμυθιών

ο Christian Jackson με τα "Children's Story Posters", μας πηγαίνει μία βόλτα στην παιδική μας ηλικία θυμίζοντάς μας με τις μινιμαλιστικές του αφίσες, τα αγαπημένα μας παραμύθια
από Μυριδάκη Γεωργία
3

 
 
Capture

Γραμματοσειρά ή τυρί; Πόσο κολλημένος είσαι με τα fonts;

Πόσο καλά γνωρίζεις τις γραμματοσειρές σου; Για παράδειγμα, θα μπορούσες να ξεχωρίσεις μια γραμματοσειρά από ένα τυρί; Απόδειξέ το!
από Κατσέας Σάββας
0

 
 
Σχιζοφρενή λογότυπα! (9)

Σχιζοφρενή λογότυπα!

Ο Logo Designer Graham Smith είχε μια παλαβούτσικη ιδέα τις προάλλες: να πάρει γνωστές μάρκες και να αλλάξει το στυλ των λογότυπών, έτσι ώστε να παρομοιάζει αυτό κάποιου ανταγωνιστή τους.
από Κατσέας Σάββας
3

 
 
Crazytown, Lisa Graves

Guest Post: They Draw & Travel: εικονογραφώντας τον αγαπημένο μου προορισμό

Το They Draw & Travel είναι μια πρωτότυπη ιστοσελίδα στην οποία illustrators και designers ανεβάζουν τις δικές τους προτάσεις για... χάρτες που δείχνουν τα ενδιαφέροντα κάθε πόλης.
 
 
Διαφημιστικά βραβεία Lions, Canes 2011 | Οι συμμετοχές που ξεχωρίσαμε

Διαφημιστικά βραβεία Lions, Canes 2011 | Οι συμμετοχές που ξεχωρίσαμε

Η Γεωργία επιλέγει και μας παρουσιάζει τις έξυπνες, αστείες και δημιουργικές συμμετοχές που ξεχώρισαν στα φετινά διαφημιστικά βραβεία Lions, Cannes 2011.
από Μυριδάκη Γεωργία
2

 

 
The World of 100 |19

Αν ο κόσμος ήταν ένα χωριό 100 ανθρώπων…

Αν ο κόσμος ήταν ένα χωριό 100 ανθρώπων, πόσοι θα είχαν ρεύμα, καθαρό νερό και αέρα και πόσοι δε θα φοβόντουσαν μη πεθάνουν αύριο; Ρίξε μια ματιά στα ενδιαφέροντα posters του Toby Ng.
από Μυριδάκη Γεωργία
3

 
 
Invitation to an Assassination, © Evan Stremke (1)

Invitation to an Assassination: σας προσκαλούμε στη δολοφονία του J.F. Kennedy

Ο Evan Stremke σχεδίασε τυπογραφικές προσκλήσεις σε... δολοφονίες, ξεκινώντας από αυτήν του John F. Kennedy. Ο Κατσέας Σάββας μας εξηγεί τι είδε σ' αυτές.
από Κατσέας Σάββας
0

 
 
Τυπογραφικά Ποστερ, © Jerod Gibson

Typographic Posters: τυπογραφικά πόστερ αγαπημένων ταινιών

Ο Jerod Gibson, Graphic Designer από τις Η.Π.Α. δημιούργησε μια σειρά από 37 τυπογραφικά πόστερ αγαπημένων ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.
από Κατσέας Σάββας
2

 
 
Musalman: η τελευταία χειρόγραφη εφημερίδα στον κόσμο

Musalman: η τελευταία χειρόγραφη εφημερίδα στον κόσμο

Ο Κατσέας Σάββας μας μιλάει για την τελευταία εφημερίδα σε όλο τον κόσμο που εκδίδεται ακόμη... χειρόγραφα, την Musalman της Ινδίας.
από Κατσέας Σάββας
2

 
 
Viktor Hertz | Cat Videos

Αν τα λογότυπα ήταν ειλικρινή…

Τι θα γινόταν αν τα λογότυπα των μεγάλων εταιρειών λέγανε την αλήθεια για το τι αντιπροσωπεύουν; Ο Σάββας μας προτείνει να ρίξουμε μια ματιά στον Viktor Hertz.
από Κατσέας Σάββας
6

 
 
5+1 γραμματοσειρες που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς

5+1 γραμματοσειρες που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γραφικού σχεδιασμού, η Kristin ΖΖΖ μας μιλάει με τα πιο σκληρά λόγια για 5+1 γραμματοσειρές, που δεν πρέπει να (ξανά)χρησιμοποιήσεις ποτέ!
από Kristin ZZZ
18

 
 
Sex Pistols - Christophe Gowans

Guest Post: Christophe Gowans – the Record Books

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια θα ήταν η όψη του αγαπημένου σας άλμπουμ αν ήταν βιβλίο; Αυτό ακριβώς σκέφτηκε και ο Christophe Gowans και σχεδίασε τα εξώφυλλα των υποθετικών αυτών βιβλίων!
από Mαρία Πι
0

 
 
howfuckingromantic.wordpress.com, © όλα τα δικαιώματα ανήκουν στον εκάστοτε illustrator (6)

How Fucking Romantic: το 69 Love Songs των Magnetic Fields ως εικονογραφήσεις

Το How Fucking Romantic είναι μια πολυσυλλεκτική προσπάθεια εικονογράφησης των 69 Love Songs των Magnetic Fields. Ο Κατσέας Σάββας προτείνει να το τσεκάρουμε οπωσδήποτε!
από Κατσέας Σάββας
0

 
 
Agency: MCCANN ATHENS, Creative Director: MARIA ALEXIOU, Art Director: SONIA HARITIDI, Copywriter: MARIA ALEXIOU, Account Supervisor: GEORGE TRIDIMAS, Client: DUREX

Greekvertising: ελληνική διαφήμιση + Facebook = επανάσταση!

Η ελληνική διαφήμιση, παρά την κρίση, συνεχίζει να παράγει διαμαντάκια. Το Greekvertising δημιουργήθηκε για την προώθηση της. Ο Κατσέας Σάββας προσπαθεί να δει πίσω από το μυστήριο του.
από Κατσέας Σάββας
6

 
 
Hey Studio | Twist

Edits by Edit: 12 μουσικά είδη γίνονται minimal αφίσες

Στο Project του Edits, o Edit ζήτησε από διάφορους designers να δημιουργήσουν minimal 12 αφίσες, οπτικοποιώντας διάφορα είδη μουσικής.
από Μυριδάκη Γεωργία
0

 
 
Minga Creative Studio | Wtf?

Minga Studio: Wtf?

Μινιμαλιστικά illustrations απο το δημιουργικό studio Minga, που διηγούνται μικρές και αστείες ιστορίες, όλες με την ίδια κατάληξη: Wtf?
από Μυριδάκη Γεωργία
4

 
 
Mairilyn Monroe

Simple Public Figures: Μπορείς να τους αναγνωρίσεις;

Ο Ali Jabbar δημιουργεί μια σειρά από πορτραίτα διάσημων προσώπων κρατώντας μόνο τα βασικά χαρακτηριστικά τους, επιβεβαιώνοντας έτσι την αναγνωρισιμότητά τους.
από Μυριδάκη Γεωργία
0

 
 
Music Philosophy, © Mico Toledo, πηγή: http://www.musicphilosophy.co.uk/

Τυπογραφικές Αφίσες: Mico Toledo – Music Philosophy

Το project του Mico Toledo, Music Philosophy, ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, με μία μίνι-αφίσα που περιέχει φιλοσοφικούς στίχους από κλασσικά κομμάτια μπαντών πολύ διαφορετικών μεταξύ τους.
από Κατσέας Σάββας
0

 

 
 


ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ


 1. Αλέξανδρος Προδρόμου

  λολλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλ
  νταρθ μιουλ και σικαγκο μιουλλλλλλλλλλ

  να κανονισουμε αρτζεντινα για γουηκεντ;;

  α.

  Μου αρέσει - Δεν μου αρέσει: Thumb up 0 Thumb down 0Άφησε ένα σχόλιο

Το email σου δε θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία έχουν *.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω εντολές και παραμέτρους της HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*